Lielākajai daļai agresorvalsts Krievijas sportistu starptautisko arēnu durvis ir slēgtas. Tā būs vēl kādu (nenoteiktu) laiku. Tāpēc Krievija sapņo par savām alternatīvajām olimpiskajām spēlēm, tādējādi valstī atgriežot Padomju Savienības tradīcijas. Krievija gatavojas rīkot vairākus starptautiskus sporta forumus ar sev draudzīgo valstu pārstāvju dalību...

Smagos noziegumos apsūdzētais Krievijas diktators Vladimirs Putins mēnesi pēc 2024. gada Parīzes olimpiskajām spēlēm piedāvāja sarīkot "Draudzības spēles", kurās piedalītos BRICS asociācijai piederošās valstis.

Saskaņā ar Krievijas plānu sacensībās piedalītos Brazīlija, Krievija, Indija, Ķīna un Dienvidāfrikas Republika (DĀR). Varbūt vēl kāda... Vārdos plāni ir gandrīz grandiozi.

Šis ir vērienīgākais no plānotajiem sporta projektiem Krievijā, kamēr tā ir izolēta no starptautiskās aprites. Maskava spēles sola sarīkot 2024. gada septembrī, par ko tika paziņots Sanktpēterburgas ekonomikas forumā. Tās būšot alternatīvās olimpiskās spēles. Bet tikai Krievijas augstākās vadības prātos. Vai arī viņi tādējādi māna sevi un citus.

Maija sākumā Putins apsūdzēja starptautisko sporta organizāciju amatpersonas par kaitējuma nodarīšanu olimpiskajai kustībai un uzsvēra, ka sportam ir jābūt saiknei starp valstīm un cilvēkiem, īpaši konfliktu laikā.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp