Jūs droši vien neesiet redzējuši, bet pēc katra pasaules čempionāta, kura spēles tiesājuši Latvijas soģi, no IIHF pienāk viņu vērtējums. Ja bulta uz augšu, OK, tā ir kā rekomendācija tiesāt augstāka līmeņa mačus; ja uz leju – bez komentāriem; ja pa labi – paliec šajā līmenī. Principā tas pats notiek arī ar spēlētājiem. Kuriem savukārt līdzi seko klubu skauti, ģenerālmenedžeri, galvenie treneri, dažkārt arī īpašnieki. Nule čempionātā Rīgā Floridas "Panthers" bija deleģējusi pat vairāku cilvēku brigādi, ar "Panthers" ģenerālmenedžera vecāko padomnieku Riku Dadliju priekšgalā. Kurš pats spēlējis NHL, bijis "Sabres" un "Panthers" galvenais treneris, kā arī darbojies kā ģenerālmenedžeris Otavā, Tampā, Floridā un Atlantā.

Lieki piebilst, ka Dadliju visvairāk interesēja Uvis Jānis Balinskis, ar kuru parakstīts viena gada divvirzienu līgums par kopējo summu ar bonusiem (950 000). Un loģiski, ka Dadlijs neko sliktu par latvieti neteica. Tikai labās lietas. Vai Uvis tiks pa taisno NHL, vai arī būs jāiet caur fārmklubu AHL? To mēs pavisam drīz jau redzēsim.

Vai vēl kāds no bronzas sastāva spēlēs NHL? Droši vien vairāk par piecām spēlēm kā pērn "Canucks" vārtos tiks Artūrs Šilovs. Un...

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp