Krievijas uzlecošajai zvaigznei Vimbldona noslēdzas ar sodu, dusmām un asarām acīs (5)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Mirra Andrejeva
Mirra Andrejeva Foto: AFP/SCANPIX

Jaunā Krievijas tenisa zvaigzne Mirra Andrejeva (WTA 102.) prestižo "Grand Slam" turnīru - Vimbldonas čempionātu noslēdza ne tā, kā vēlējās.

Astotdaļfināla mačā viņa tikās ar amerikānieti Medisonu Kīzu (WTA 18.), kura bija pārāka ar 3-6, 7-6 (7:4), 6-2, liedzot kvalifikāciju pārvarējušai 16 gadus vecajai Andrejevai sasniegt karjeras pirmo "Grand Slam" ceturtdaļfinālu.

Lai arī Andrejeva uzvarēja pirmo setu ar 6-3, turpinājumā viņa zaudēja nākamos divus. Mačs ilga divas stundas un piecas minūtes.

Tomēr par rezultātu pēc spēles tika mazāk runāts nekā par to, kas notika pēc pēdējā punkta izspēles. Andrejeva pēc mača atteicās paspiest roku zviedru tiesnesim. Krievietes dusmu cēlonis bija tas, ka tiesnesis viņu sodīja par raketes mešanu laukumā mača izskaņā. Tā kā tas bija jau otrais šāda veida pārkāpums, soģis neaprobežojās tikai ar brīdinājumu, bet atņēma viņai punktu, kā rezultātā Kīza nopelnīja mačbumbu. 

"Es nemetu raketi. Nokritu. Paslīdēju, un rakete izslīdēja man no rokas," situāciju skaidroja Krievijas tenisiste. Tiesnesis gan šo argumentu neņēma vērā. 

Andrejeva pēc mača zālāja laukumā arī lēja asaras, kuras slēpa dvielī.

Cīņā par pusfinālu Kīza tiksies ar planētas otro raketi Arinu Sabaļenku, kura ar 6-4, 6-0 guva panākumu pār citu neitrālo sportisti Jekaterinu Aleksandrovu (WTA 22.).

Tāpat pirmdien ceturtdaļfinālā iekļuva Kazahstānas tenisiste Jeļena Ribakina, kura pērn kļuva par Vimbldonas čempionāta uzvarētāju.

Vimbldonas čempionāts norisināsies līdz 16. jūlijam.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu