Medijs: Skandalozs Kanādas hokejists vēlas iegūt Krievijas pilsonību (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Brendans Leipsiks
Brendans Leipsiks Foto: AFP/SCANPIX

29 gadus vecais Kanādā dzimušais hokejists Brendans Leipsiks vēlas iegūt Krievijas pilsonību, vēsta "Championat".

Par to savā "Telegram" paziņojis Leipsika pārstāvētās Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Sanktpēterburgas SKA galvenais treneris Romāns Rotenbergs.

Rotenbergs atklāja, ka Leipsiks savu pilsonības pieteikumu nosūtījis smagos noziegumos apsūdzētajam Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam.

"Mūsu komandā drīzumā būs vēl viens Krievijas pilsonis. SKA jaunieguvums Leipsiks ir izteicis vēlmi iegūt Krievijas pilsonību un uzrakstījis vēstuli Putinam. Tā ir futbolā plaši pazīstama prakse. Pavisam nesen Sanktpēterburgas futbola kluba "Zenit" spēlētāji Malkoms un Klaudinju saņēma Krievijas pases, un Brazīlija futbolā ir tas pats kā Kanāda hokejā," vēsta Rotenbergs. 

Leipsiks tika atbrīvots no Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Vašingtonas "Capitals" pēc tam, kad viņš aizvainojuši izteicās par citiem hokejistiem un viņu dzīvesbiedrēm.

Toreiz Leipsiks "Instagram" čatā, kurā piedalījās viņa brālis Džeremijs un vēl viens hokejists Džeks Rodvelds, nievājoši izteicās par bijušā komandas biedra Tenera Pīrsona sievas un Konora Makdeivida draudzenes izskatu. Tāpat viņš nosauca savus komandas biedrus Gārnetu Heteveju un Niku Doudu par zaudētājiem.

Savu karjeru KHL viņš sāka 2020. gadā Maskavas CSKA, pēc tam divas sezonas pārstāvēja Magņitogorskas "Metallurg". Nākamajā sezonā kanādietis spēlēs Sanktpēterburgas SKA.

NHL regulārajā sezonā viņš aizvadīja 187 spēles, kurās atzīmējās ar 16 vārtu guvumiem un 43 rezultatīvām piespēlēm. 

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu