Video Daugavpils drifta festivālā triumfē Kroģeris, Baumanis un Šteinbergs

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Pagājušajā nedēļas nogalē trīs dienu garumā kartodromā "Blāzma" norisinājās Daugavpils drifta festivāls, kas Latgales lielākajā pilsētā viesojās jau desmito reizi. Latvijas drifta čempionāta un kausa posmā uz starta stājās vairāk nekā 100 dalībnieki no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Lielbritānijas.

Jubilejas sacensībās uz starta stājās 73 Street klases braucēji, savukārt Semi Pro un PRO klasēs kopā piedalījās 33 sportisti. Pēc piektdienas treniņiem vakarā sekoja iespaidīga dalībnieku parāde pa Daugavpils ielām, kas piesaistīja lielu vietējo iedzīvotāju interesi, par šādu iespēju Latvijas drifts izsaka lielu paldies Daugavpils pilsētas domei.

Sestdien sacensības turpinājās ar kvalifikācijas braucieniem, kuros labāko rezultātu Street klasē uzrādīja Jevgēnijs Abramovs, aiz sevis atstājot Normundu Kampi un Raiti Jurču. Semi Pro ieskaitē pirmo trijnieku kvalifikācijā veidoja igaunis Mihaels Reiljans, Armands Šteinbergs un Rūdolfs Salmanis, savukārt PRO klasē labākie kvalifikācijā Jānis Jurka, Jānis Brālītis un jau minētais Salmanis.

Jāatzīmē, ka vairāki piloti tieši Daugavpilī izmantoja iespēju reizi sezonā izmēģināt spēkus divās klasēs vienlaicīgi – tādējādi gan Street, gan Semi Pro klasē startēja Armands Šteinbergs un Daniels Baumanis, savukārt vienlaikus Semi Pro un PRO klasēs uz starta izgāja Rūdolfs Salmanis, Aleksandrs Vlasovs, Aleksandrs Murajs, Artūrs Miškinis un Māris Hartmanis.

Pirmo reizi Daugavpils drifta festivālā starp dalībniekiem bija arī viesis no Lielbritānijas – Kristiāna Burkova komandas biedrs Hārvijs Mūrs.

Svētdien pēc atklāšanas ceremonijas kuplā skaitā sanākušos skatītājus priecēja Semi Pro klases cīņas. Par lielu pārsteigumu parūpējās abi Street klases pārstāvji Armands Šteinbergs un Daniels Baumanis, kuri abi satikās finālā. Ceļā uz to 15 gadus vecais Baumanis pārspēja tādus pieredzējušus Semi Pro pilotus kā Aleksandru Muraju, lietuvieti Rimvidu Narausku un igauni Reiljanu, kamēr Šteinbergs spēja tikt galā ar Aleksandru Lakutijevski, Artūru Miškini un Aleksandru Vlasovu. Finālā skaistāku sniegumu demonstrēja un uzvaru izcīnīja jaunais Baumanis, tādējādi otrā vieta Šteinbergam, bet uz goda pjedestāla trešā pakāpiena Vlasovs.

Pēc vairāku gadu pārtraukuma Daugavpils drifta festivālā atgriezās PRO klase, kas demonstrēja ļoti sīvas cīņas, liekot tiesnešiem piešķirt vairākus pārbraucienus. Pirmajā pusfinālā savā starpā satikās viens no PRO klases līderiem Edgars Kroģeris un parasti Semi Pro ieskaitē startējošais Aleksandrs Vlasovs, kurš jau bija paspējis pirms tam izcīnīt trešo vietu Semi Pro klasē. Lai arī Vlasovs cīnījās godam, Kroģeris parādīja labāku sniegumu gan vadošajā, gan sekojošajā braucienā un pelnīti iekļuva finālā.

Foto: Publicitātes foto

Otrajā pusfinālā savā starpā tikās pagājušā gada Latvijas čempions Rolands Bērziņš un pēdējos gados Lielbritānijā startējošais Kristians Burkovs. Abi skatītājus priecēja ar augstvērtīgu sniegumu, un vien nianses izšķīra šīs cīņas rezultātu par labu Bērziņam. Fināls starp Kroģeri un Bērziņu diemžēl beidzās jau pēc pirmā brauciena, jo Bērziņam, cieši sekojot priekšā braucošajam Kroģerim, pēc neliela kontakta nobortējās riepa, kas automātiski nozīmēja zaudējumu. Tādējādi Kroģeris Daugavpilī varēja svinēt savu otro uzvaru trīs gados, jo jau pirms diviem gadiem viņš šeit bija spējis izcīnīt uzvaru Semi Pro klasē. Cīņā par trešo vietu ievērojami tuvāku sekojošo braucienu nodemonstrēja Burkovs, kurš attiecīgi pārspēja Vlasovu un varēja priecāties par goda pjedestāla trešo pakāpienu.

Dienas noslēgumā uz starta stājās labākie 32 Street klases piloti, kas jau gandrīz no pašiem pirmajiem tandēmiem rādīja fināla cienīgas cīņas. Tā, piemēram, TOP 16 satikās divi no sezonas līderiem Elvijs Kuļijevs un Daniels Baumanis, kuri cīnījās kā līdzīgs ar līdzīgu, priecējot ar ļoti tuviem tandēmiem. Uzvarētājs tika noteikts vien caur pārbraucienu, šoreiz triumfējot Kuļijevam.

Tālākajā sacensību gaitā Kuļijevs pārspēja Dānielu Kalniņu un Ernestu Mozgu un iekļuva finālā. Viņam pretī stājās Armands Šteinbergs, kurš ceļā uz finālu bija uzvarējis Martinu Jāni Lapkovski, Normundu Kampi, Matīsu Lāci un Igoru Vozņakovski. Fināls starp komandas biedriem Kuļijevu un Šteinbergu bija ļoti skaists un tuvs, tomēr Kuļijevs sekojot pieļāva kļūdu un līdz ar to par Street klases uzvarētāju Daugavpilī tika pasludināts Šteinbergs. Pēc vairākām neveiksmīgām sacensībām šoreiz priecāties atkal varēja Vozņakovskis, kurš cīņā par trešo vietu pārspēja Mozgu.

Svētdienas rītā savus finālbraucienus aizvadīja arī Street X dalībnieki, kurā startē piloti, kas kvalifikācijā ierindojās no 33. līdz 64. vietai. Tajos triumfēja Uģis Jurovs, kurš finālā uzvarēja Artūru Rieku, savukārt uz trešā goda pjedestāla pakāpiena Aivars Daņilovs. Dienas gaitā tika aizvadīts arī Junioru kauss, kurā startē piloti vecumā līdz 18 gadiem. Sešu dalībnieku konkurencē uzvara Danielam Baumanim, otrais Martins Jānis Lapkovskis, bet trešā vieta Mārtiņam Immermanim.

Daugavpils drifta festivāls nebūtu iespējams bez Daugavpils pilsētas domes, Daugavpils Jaunatnes lietu un sporta pārvaldes, Daugavpils Olimpiskā centra un Daugavpils pašvaldības policijas atbalsta. Paldies, ka ar iestāžu palīdzību tiek izveidots fantastisks piedzīvojums Daugavpils pilsētā, noteikti uz tikšanos 2024. gadā! Daugavpils ir sports, un Daugavpils paliks arī turpmāk kā viens no LV drifta sezonas īpašākajiem un galvenajiem posmiem!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu