Varētu šķist, ka cīņa var noslēgties tikai ar vienu iznākumu - uzvaru, zaudējumu vai neizšķirtu. Tomēr nesenajā "Professional Fighters League" (PFL) cīņu šovā Latvijas vadošais jaukto cīņas mākslu (MMA) cīkstonis Aleksandrs Čižovs pārliecinājās, ka vienā vakarā iespējams tikt gan pie uzvaras, gan neizšķirta.

8. jūlijā notikušajā PFL Eiropas "play-off" turnīra pirmajā kārtā Čižovs tikās ar spāni Akoidanu Duki, kurš pirms cīņas neiekļāvās noteiktajā svara limitā.

PFL noteikumi paredz, ka Duke par neiekļaušanos noteiktajā svara limitā pirmajā raundā zaudē vienu punktu un neizšķirta gadījumā turnīra nākamajā kārtā iekļūtu Čižovs. Tieši šāds scenārijs arī tika pieredzēts. Ņemot vērā minēto sodu par neiekļūšanu svarā, visi trīs tiesneši cīņu novērtēja ar rezultātu 28-28, kas nozīmēja, ka nākamajā turnīra kārtā iesoļoja tieši latviešu cīkstonis.

Čižovs sarunā neslēpj, ka ar sniegumu nav apmierināts, tomēr solās visus jautājumus apklusināt nākamajā cīņā. Turpinājumā - par aizvadīto cīņu, "spartieša režīmu", izmaiņām dzīvē, efektīgo tetovējumu nozīmi un to, kāpēc Aleksandrs Volkanovskis ir "tāds pats čalis no Purvciema".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp