UEFA soda "Riga" par noteiktajā termiņā nesniegtajiem finanšu datiem

CopyDraugiem X Whatsapp
"Riga" futbolisti
"Riga" futbolisti Foto: Zigismunds Zālmanis, "Riga FC"

Eiropas Futbola federāciju asociācija (UEFA) Latvijas klubam "Riga" piemērojusi 10 000 eiro naudas sodu par noteiktajā termiņā nesniegtajiem finanšu datiem, vēsta organizācija.

Sods piemērots, jo klubs noteiktajā termiņā nav iesniedzis pilnīgu un precīzu informāciju par peļņu. Par līdzīgu pārkāpumu sodīts arī Slovēnijas klubs Ļubļanas "Olimpija", kas ir "Valmieras" pretinieks UEFA Čempionu līgas kvalifikācijā, un Slovākijas vienība Bratislavas "Slovan".

Vislielākais sods par godīgas finanšu politikas (FFP) neievērošanu piemērots Spānijas klubam "Barcelonam", kas šķirsies no pusmiljarda eiro par nepareizi uzrādītu peļņu no aktīviem, kas nav ienākumi.

Savukārt 300 000 eiro naudas sods piemērots Anglijas klubam Mančestras "United" par pārkāpumiem, kas saistīti ar spēlētāju pārejām, algām un sociālajiem nodokļiem. Par līdzīgiem pārkāpumiem 100 000 eiro sods piemērots Turcijas klubam "Konyaspor" un Kipras komandai Nikosijas APOEL.

Par finanšu plāna neizpildi iepriekš sodītās "AC Milan", "Monaco", "AS Roma", Stambulas "Bešiktaš", Milānas "Inter", Marseļas "Olympique" un Parīzes "Saint-Germain" šoreiz savus uzdevumus ir izpildījušas. Neizpildot 2022. gada finanšu plānu, 400 000 eiro sodu saņēmusi Stambulas "Bašakšehir", bet par 300 000 eiro sodu ar UEFA vienojušās "Royal Antwerp" un "Antwerp", kurām sods var pieaugt, ja tās neizpilda nosacījumus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu