Virsrakstā tīši vai netīšām iezagusies kļūda, jo kaut kad septembrī sāksies daudz plašāks hokeja turnīrs, nevis Latvijas čempionāts vien. Pievienojoties Igaunijas vicečempioniem Tallinas "Panter", nu šis turnīrs – Optibet Hokeja līga - tiešām būs arī Baltijas čempionāts hokejā. Ar trim Lietuvas klubiem, jau pieminētajām igauņu panterām un... Cik klubiem no Latvijas? Pilnīgi droši ir pieci, bet sestais – "Dinamo" arī prasoties, un pagaidām pēdējā hokeja klubu pusvirtuālajā sanāksmē dinamiešiem dota pēdējā iespēja – 20. jūlijs. Lai gan notikumi Latvijas pašmāju hokeja dīķī mainās tik strauji kā jau dažbrīd hokejā (citāts no komentētāja Jura Robežnieka pērļu krātuves).

Loģiski, ka par "Dinamo" mēs vispirms uzzinājām no kaimiņiem. Ir tāda informācijas aģentūra kā TASS (Teļegrafnoje agenstvo sovetskovo sojuza), kur Latvijas "Dinamo" lielais šefs Juris Savickis stāstīja, ka ziņas par "Dinamo" nāvi esot stipri priekšlaicīgas, viņi vēl domājot, vai arī no šā rudens spēlēt Latvijas (Baltijas) čempionātā. Nu lūk. Un 7. jūlija sanāksmē viņiem iedots pagarinājums līdz 20. jūlijam. Bet viens no "Dinamo"/"Olimp" līderiem Georgijs Pujacs tīmeklī uzrunājis gribētājus spēlēt šajā komandā. Var jau būt, ka raksta tapšanas laikā kaut kas fundamentāli mainījies, bet varbūt tomēr pagaidīsim 20. jūliju.

Toties pilnīgi skaidrs, ka dzimtenē no divu gadu paštrimdas atgriezies divkārtējais Latvijas un nu jau arī Igaunijas čempions "Kurbads". Nu nepatika kluba īpašniekam Andim Pikānam pāris Latvijas Hokeja federācijas (lasi, bijušā ģenerālsekretāra Viestura Koziola) lēmumi, un aste gaisā! Man personīgi patīk spītīgi sportisti, bet Igaunijas čempionāts hokejā ir... krietnu pakāpi zemāk nekā pats vārgākais pēdējo gadu Latvijas čempionāts...

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp