Daugaviņš aktualizē jautājumu par valsts pensiju profesionāliem sportistiem (5)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Kaspars Daugaviņš
Kaspars Daugaviņš Foto: Zane Bitere/LETA

Latvijas hokeja izlases kapteinis Kaspars Daugaviņš publiski aktualizējis jautājumu par valsts pensijas nepieciešamību profesionāliem sportistiem pēc karjeras beigām, to viņš izklāstījis intervijā medijam "lsm.lv".

Sarunā ar "lsm.lv" Daugaviņš pastāstīja, ka viņš pēc karjeras beigām saņems Nacionālās hokeja līgas (NHL) bijušajiem spēlētājiem garantēto pensiju. Pagaidām neesot pilnīgas skaidrības, vai pensiju maksās arī Šveice, kuras virslīgā latvietis aizvadījis divas sezonas.

"Man šķiet, ja policistiem un armijas cilvēkiem ir kāda izdienas pensija, būtu pareizi, ka valsts atbalstītu arī augstākā ranga sportistus līdzīgā veidā. Proti, ja tu nospēlē gadus, pārstāvot valsti kādos augstākā ranga turnīros vai čempionātos, tas rezultētos arī finansiāli. Ne tikai kā gods. Piemēram, ja tu nospēlē desmit pasaules čempionātos, tad tev tiek garantēta vidējā valsts pensija. Ja nospēlē vēl piecus gadus, tad pieliek vēl kaut ko klāt. Tas būtu solīdi," sacīja Daugaviņš.

Intervijā uzbrucējs arī uzsvēra, ka izlases hokejisti un arī citu sporta veidu pārstāvji ziedo savu veselību un brīvo laiku, lai pārstāvētu valstsvienību.

"Man jau tagad vienai rokai ir zaudēti 50% kustību, bet man nebūs nekādu sociālu garantiju, ka es varēšu to iet un ārstēt. No agras jaunības esmu bijis prom, man nekas nepienākas. Bet rūpes no valsts puses par to, ka sportistiem būtu atbalsts arī pensijas vecumā, būtu veids, kas cilvēkus motivētu iet un ziedot savu ķermeni lielajam sportam, pārstāvēt savu valsti. Nav tā, kā cilvēki domā, ka mēs te finansiālas ieinteresētības dēļ spēlējam. Visi spēlētāji naudiņu nopelna ārzemēs, savos klubos. Tik, cik tu tur vari nopelnīt, un tas prasa daudz - izsisties tur."

35 gadus vecais Daugaviņš pagaidām ir bez līguma kādā klubā. Pērnajā sezonā viņš spēlēja Vācijas augstākajā hokeja līgā (DEL), kur pārstāvēja Īzerlonas "Roosters" komandu.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu