Prūsis vēlas, lai jaunajiem bobsleja stūmējiem būtu lielākas ambīcijas

CopyDraugiem X Whatsapp
Sandis Prūsis
Sandis Prūsis Foto: Viesturs Lācis

Latvijas bobsleja izlases galvenais treneris Sandis Prūsis pēc komandas treniņnometnes Ventspilī atzīst, ka bobslejisti šobrīd ir labā fiziskā formā, tomēr viņš gribētu redzēt lielākas ambīcijas.

Latvijas bobslejisti jūlija pirmās divas nedēļas pavadīja Ventspilī, aktīvi gatavojoties nākamajai sezonai. Šoreiz bija gan smagas fiziskas aktivitātes, gan komandas saliedēšanās pasākumi, tiekoties ar Latvijas izlases hokejistiem un baudot Ventspilī pieejamās aktīvās atpūtas iespējas.

Komandai pievienojušies četri jauni atlēti, kuri atlasīti pavasarī notikušajā stūmēju atlasē.

Prūsis gan uzsver, ka vasaras treniņos ir ļoti grūti noteikt, kā sportisti izskatīsies stumjot kamanas, to reālāk novērtēt var septembra vidū, kad notiek treniņi starta estakādē.

"Tas nav nekas neparasts, ka vasarā daudzi no sportistiem pēc vairākiem vingrinājumiem izskatās gandrīz vienlīdzīgā formā, bet, kad tuvojas sezona un sākam stumt bobsleja kamanas starta estakādē, tad izkristalizējas jau pavisam citi dotumi un sāk veidoties komandas sastāvs," Latvijas Bobsleja un Skeletona federācijas (LBSF) mājaslapā citēts Prūsis.

Treneris arī ir apmierināts ar bobslejistu šī brīža fizisko formu, bet iesaka sportistiem neiegrimt pašapmierinātībā.

"Man gribētos no dažiem redzēt lielākas ambīcijas," norāda speciālists. "Ir daži, kuri apzinās, ka viņi ir labi un komandā varētu tikt, bet man ir svarīgi, lai viņi nesamierinās ar šo domu, bet ir gatavi tēmēt daudz augstāk. Mums šobrīd komandā ir ļoti labi kandidāti, kuri var kļūt par augstākā līmeņa stūmējiem, bet tas prasa ne tikai lielu fizisko darbu, bet arī ambīcijas būt labākajam."

Šoreiz bobslejisti izbaudīja olimpiskā centra "Ventspils" piedāvātās aktivitātes, kā arī tikās ar Latvijas hokeja izlases bronzas medaļniekiem, ventspilniekiem Uvi Balinski un Artūru Šilovu.

"Latvijas hokejisti nodemonstrēja, ka tikai ar vienotu komandu var izcīnīt panākumus. Pasaules čempionātā medaļas izcīnījušie Balinskis un Šilovs bija pie mums, un piedāvāju bobsleja treneriem satikties ar hokejistiem, un jau pēc piecām minūtēm visi smuki saģērbušies bija klāt," piebilda olimpiskā centra viesnīcu pārvaldniece Inta Tomsone. "Ja nav visi un viena viļņa, tur nekas nesanāks. Jābūt vienotai komandai un tad rezultāti būs!"

Latvijas bobslejisti nākamās divas nedēļas trenēsies individuāli, bet pēc tam atkal visi kopā aizvadīs treniņnometni.

Jaunā bobsleja sezona sāksies novembra vidū ar Pasaules kausa posmu Pekinas olimpiskajā trasē, februāra sākumā posms notiks Siguldas trasē, bet noslēdzošais etaps risināsies marta beigās ASV trasē Leikplesidā. Savukārt sezonas svarīgākās sacensības - pasaules čempionāts - no 19.februāra līdz 3.martam notiks Vācijā, Vinterbergas trasē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu