Laikraksts: Ķibermanis plāno atgriezties bobslejā

CopyDraugiem X Whatsapp
Oskars Ķibermanis
Oskars Ķibermanis Foto: Viesturs Lācis / bobslejs.lv

Divkārtējais Eiropas čempions Oskars Ķibermanis pēc traumu dēļ izlaistās sezonas plāno atgriezties bobslejā, sarunā ar laikrakstu "Diena" apliecinājis sportists.

30 gadus vecais Ķibermanis, kurš pagājušo sezonu pēc ceļgala operācijas izlaida, turpina rehabilitāciju, turklāt arī satraumējis potīti, taču ir apņēmības pilns trasē atgriezties jau šosezon.

"Es ceru, ka uz augusta nometni Ventspilī jau varēšu braukt," laikrakstam atklāja Ķibermanis, kurš atzina, ka pēc ilgās atlabšanas un izlaistās sezonas nav zudusi apetīte sportot visaugstākajā līmenī. "Nav jau tā, kā bija iepriekš. Ceļgalu es jūtu, bet ir krietni labāk. Lielāka skaidrība būs, kad sākšu trenēties kopā ar pārējiem."

Ķibermaņa pēdējās sacensības bija 2022. gada februārī olimpiskās spēles Pekinā. Divnieku konkurencē viņa ekipāža ar stūmēju Matīsu Mikni ieņēma devīto vietu, bet četrinieku konkurencē Ķibermaņa kvartets ar stūmējiem Mikni, Dāvi Spriņģi un Edgaru Nemmi izcīnīja piekto vietu. 2022. gada janvārī Eiropas čempionātā Šveices dabīgajā trasē Sanktmoricā Ķibermaņa četrinieks izcīnīja zelta medaļas. Pasaules čempionātā četrinieku konkurencē ir iegūtas sudraba medaļas 2019. gadā Kanādas trasē Vistlerā un bronza 2020. gadā Vintenbergā.

Pagājušajā sezonā Pasaules kausa (PK) apritē un pasaules čempionātā (PČ) startēja piloti Emīls Cipulis un Jēkabs Kalenda. PK kopvērtējumā latvieši par augstām vietām necīnījās, jo rudens ciklā neaizbrauca uz trijiem posmiem Ziemeļamerikas trasēs Vistlerā, Pārksitijā un Leikplesidā. Nestartējot Ķibermanim, labākie stūmēji pārsēdās Cipuļa četrinieka kamanās. PK pēdējo divu posmu sacensībās Īglsas trasē Cipuļa kvartets jau cīnījās par pjedestālu, divreiz ieņemot ceturto vietu, bet PČ Sanktmoricā viņa četrinieks ieguva sudraba medaļas. Daudzsološi pirmajā sezonā augstākajā līgā jeb Pasaules kausa apritē sevi pieteica 21 gadu vecais Kalenda, trīsreiz iekļūstot labāko desmitniekā.

Pašlaik nav skaidrs, kurš būs pirmais pilots Latvijas izlasē un to norāda arī valstsvienības galvenais treneris Sandis Prūsis.

"Mana atbilde ir līdzīga kā pirms gada. Es spēlēšu ar kārtīm, kuras būs manā rīcībā. Situāciju es nevaru ietekmēt," par to kāds būs izlases sastāvs izteicās treneris.

Tāpat Prūsis pastāstīja, ka no pleca traumas atguvies ir Cipulis, kurš izlaida pirmo treniņnometni, bet tagad jau trenējas kopā ar pārējiem un ir ļoti labā formā.

"Viņam jau šobrīd ir tik laba gatavība, ka pēc pāris nedēļām varētu startēt sacensībās," norāda Prūsis, kurš arī atklāja, ka jaunajā sezonā ir plānots no nulles gatavot pāris jaunos pilotus, kuri varētu iekļauties Eiropas kausa apritē.

Tāpat ir palielinājusies konkurence stūmēju vidū, jo klāt nākuši četri jauni stūmēji. "Jau pagājušajā sezonā pirmajā ekipāžā bija konkurence uz vietu ceturtajā pozīcijā. Gan jau, ka "kapiņš" būs arī jaunajā sezonā," norādīja galvenais treneris. "Tas ir labi."

Prūsis arī atklāja, ka pēc vadības maiņas Latvijas Olimpiskajā komitejā (LOK) ir neskaidrība par izlases finansējumu, līdz ar to ir izstrādāti trīs rīcības plāni gaidāmai sezonai. "Pēc A plāna mēs visu sezonu startējam Pasaules kausa sacensībās. B plānā esmu ierakstījis sezonas pirmo pusi Eiropas līmenī un otro Pasaules kausā. C plānā ir startēšana tikai Eiropas kausa sacensībās," atklāja valstsvienības treneris.

Jaunā bobsleja sezona sāksies novembra vidū ar Pasaules kausa posmu Pekinas olimpiskajā trasē, februāra sākumā posms notiks Siguldas trasē, bet noslēdzošais etaps risināsies marta beigās ASV trasē Leikplesidā. Savukārt sezonas svarīgākās sacensības - pasaules čempionāts - no 19. februāra līdz 3. martam notiks Vācijā, Vinterbergas trasē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu