"Bayern" no "Napoli" iegādājas korejiešu aizsargu Kimu

CopyDraugiem X Whatsapp
Mindže Kims
Mindže Kims Foto: AFP/SCANPIX

Vācijas čempionvienība futbolā Minhenes "Bayern" no Itālijas A sērijas uzvarētājiem "Napoli" par 50 miljoniem eiro iegādājās Dienvidkorejas izlases aizsargu Mindže Kimu.

Līgums ar 26 gadus veco centra aizsargu noslēgts uz pieciem gadiem līdz 2028. gada jūnijam. Komandā viņš spēlēs ar 3. numuru.

"Viņš pārsteidz ar savu fizisko spēku, kā arī raksturu un ātrumu," norāda "Bayern" prezidents Jans-Kristians Drēzens. "Esam priecīgi, ka viņš nekavējoties var uzsākt treniņus ar komandu un ticam, ka Kims ar savu spēles stilu priecēs mūsu līdzjutējus."

Kims aizvadītajā sezonā "Napoli" rindās aizvadīja 35 no 38 A sērijas mačiem, guva divus vārtus un palīdzēja neapoliešiem tikt pie pirmā titula 33 gadu laikā. Dienvidkorejietis arī tika atzīts par A sērijas labāko aizsargu.

Karjeru Kims uzsāka pašmāju vienībā "Gyeongju", no 2016. līdz 2018. gadam spēlēja "Jeonbuk", bet 2019. gadā pārcēlās uz Ķīnas superlīgas klubu Pekinas "Guoan". 2021. gada augustā viņu par trim miljoniem eiro iegādājās turku klubs Stambulas "Fenerbache", bet pirms iepriekšējās sezonas dienvidkorejietis par 18 miljoniem eiro pārcēlās uz "Napoli".

Dienvidkorejas izlasē Kims līdz šim aizvadījis 49 spēles un guvis trīs vārtus.

"Bayern" sezonu atklās ar Vācijas superkausa maču pret "Leipzig" 12. augustā, bet pirmā spēle bundeslīgā minheniešiem paredzēta sešas dienas vēlāk pret Brēmenes "Werder".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu