Foto Latvijai viena uzvara Kleistos notiekošā Pasaules kausa posma jāšanas sportā pirmajā dienā

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijai viena uzvara Kleistos notiekošā Pasaules kausa posma jāšanas sportā pirmajā dienā
Latvijai viena uzvara Kleistos notiekošā Pasaules kausa posma jāšanas sportā pirmajā dienā Foto: LJF Preses dienests

Latvijas sportiste Terēze Oliņa ceturtdien, 20. jūlijā, uzvarēja vienā no diviem maršrutiem, kuri iekļauti sporta centrā "Kleisti" notiekošā Pasaules kausa (PK) Centrāleiropas zonas posma jāšanas sportā šķēršļu pārvarēšanā programmā, informē Latvijas Jātnieku federācija (LJF).

Pats Pasaules kausa posma maršruts būs ar 140 - 160 centimetrus augstiem šķēršļiem, bet pirmo gadu sacensībās ir iekļauti arī zemāki maršruti ar vienas zvaigznes statusu, tādejādi šogad sacensībās varēs piedalīties lielāks skaits dalībnieku, ieskaitot tos, kuri vēl nav startējuši starptautiskajos turnīros.

Foto: Latvijai viena uzvara Kleistos notiekošā Pasaules kausa posma jāšanas sportā pirmajā dienā

Sacensību pirmajā dienā jātnieki sacentās divos maršrutos - CSI1* Bronzas aplī ar šķēršļu augstumu līdz 110 centimetriem un CSIYH1* sešus un septiņus gadus jauniem zirgiem.

Bronzas aplī uz goda pjedestāla kā uzvarētāja kāpa Oliņa, kura startēja ar zirgu "Recorda". Otrajā vietā ierindojās Evelīna Vidinēviča ar "A Candy Crush", bet trešajā vietā Nikola Kukle ar "Lorbek". Kopā maršrutā startēja 35 dueti.

Jaunzirgu maršrutā ar 120/125 centimetrus augstiem šķēršļiem uzvaru izcīnīja Lietuvas sportists Mats Petraitis ar septiņgadīgo zirgu "Lando". Labākā no Latvijas bija Oliņa, kura ar sešgadīgo "Checkers" ierindojās piektajā vietā.

Sacensības piektdien un sestdien -sāksies plkst.9, bet svētdien - plkst.10.

"Grand Prix" sacensības svētdien būs arī kvalifikācija šīs sezonas Pasaules kausa finālam, 2023.gada Eiropas čempionātam un 2024.gada Parīzes olimpiskajām spēlēm.

Kopumā notiks sacensības 15 maršrutos, bet prestižākās "Grand Prix" sacensības norisināsies svētdienas pēcpusdienā.

Sacensības, kurām Latvijā piešķirta CSI2*-W/CSI1*/CSIYH1* kategorija, ir svarīgākais gada notikums Latvijas jāšanas sportā, un norisināsies 31.reizi.

Dalību Pasaules kausa Rīgas posmā pietikuši sportisti no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Polijas, Azerbaidžānas, Somijas, Uzbekistānas, Rumānijas un citām valstīm.

Pērn "Grand Prix" maršrutā uzvarēja uzvaru izcīnīja Saūda Arābijas pārstāvis Abdullahs Alšarbatlijs, trešo vietu ieņemot Latvijas olimpietim Kristapam Neretniekam.

PK posma balvu fonds ir 60 800 eiro.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu