Sankcijām pakļautais Krievijas sports liek sportistiem pārdomāt savas izvēles. Daudzi ir savu karjeru krustcelēs, jo izeja uz starptautisko arēnu aizvien ir slēgta. Sacenšoties savā starpā vai ar zemāka līmeņa atlētiem, izaugsmes iespēju nav. Kremlis gatavo likumprojektu, kas paredz sportistiem, kuri nolēmuši mainīt pilsonību, maksāt kompensācijas. 

Krievijā bez uzmanības nepalika augstlēcējas Jeļenas Kuļičenko uzvara Eiropas U-23 čempionātā Somijā. Savulaik viņa nesa Krievijas vārdu, bet par Vecā kontinenta čempioni tika kronēta kā Kipras pārstāve.

Jūlija vidū Krievijas Valsts dome ierosināja gatavot likumprojektu, uzliekot par pienākumu sportistiem, kuri mainījuši sporta pilsonību, izmaksāt Krievijai kompensācijas. Sporta sabiedrība šo deputātu ideju uzņēma ar sajūsmu, bet ne paši sportisti.

Ne viens vien Krievijas sportists pēdējo gadu laikā izšķīries par pilsonības maiņu. Lai tikai varētu turpināt sacensties visaugstākajā līmenī un nebūtu jāpārvelk krusts karjerai. Krievijai noteikto sankciju rezultātā sporta pilsonību mainījuši jau aptuveni 200 sportistu. Tādēļ Valsts dome, lai apturētu sportistu aizplūšanu, sākusi rīkoties...

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp