Video "Riga" treneris Stipičs: Nejūtamies kā zaudētāji (171)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Tomislavs Stipičs
Tomislavs Stipičs Foto: Kristians Putniņš / "FK Auda"

Latvija komanda "Riga" pēc ceturtdien piedzīvotā zaudējuma UEFA Konferences līgas kvalifikācijas pirmās kārtas atbildes spēlē, taču sasniegtās otrās kārtas nejūtas kā zaudētāja, pēcspēles intervijā saka "Riga" komandas galvenais treneris Tomislavs Stipičs.

Ceturtdien "Riga" Reikjavīkā gan ar 0:1 piekāpās turienes "Vikingur", taču divu spēļu summā uzvarēja ar 2:1 un iekļuva otrajā kārtā.

"Nejūtamies kā zaudētāji. Trīs puslaikus mēs bijām krietni labāki par pretiniekiem, un visi to redzēja," saka Stipičs.

"Šodien pirmajā puslaikā vienkārši "aizmirsām" gūt vārtus, bet otrajā puslaikā pretinieki rādīja visu, ko mācēja, jo rezultāts divu spēļu summā tobrīd bija 2:0 mūsu labā un viņiem bija atlikušas vien 45 minūtes, lai to labotu," par spēli saka treneris, uzsverot, ka ir apmierināts, jo galvenais uzdevums bija nodrošināt cīņu otrajā kārtā ar Ungārijas komandu "Kecskemeti".

Stipičs uzsvēra, ka "Vikingur" labi spēlē savā laukumā un ka izlozē Rīgas klubam pirmajā kārtā ir ticis sarežģītākais pretinieks, par kura spēku liecina tas, kā Islandes komandas treneris maina spēles sistēmu un rotē spēlētājus, vienu daļu no kuriem Stipičs pazīst personīgi.

"Mums bija ko zaudēt," par "Riga" piesardzīgo spēles stilu pretuzbrukumos komentēja Stipičs, piebilstot, ka pēdējās 15 minūtēs pussarga Mikaela Soisalo vietā laukumā devās aizsargs Baba Musā, komandai spēlējot ar pieciem aizsargiem, jo galvenais bija uzvara divu spēļu summā.

Ņemot vērā, ka "Vikingur" iepriekšējās spēlēs savā laukumā bieži bija izdevies izprovocēt pretiniekus uz pārkāpumiem soda laukumā, pēc kā Islandes komandas labā tika piešķirti 11 metru soda sitieni, treneris pirms spēles uz to norādīja spēles tiesnesim.

Vērtējot nākamo pretinieku Konferences līgā, Stipičs bilst, ka Ungārijas čempionāts ir spēcīgāks par Latvijas.

""Kecskemeti" ir iepriekšējā Ungārijas čempionātā ieņēma otro vietu. Mēs bijām otrie Latvijā, un visi saprot, kurš ir favorīts šajā duelī," atzīst treneris, piebilstot, ka "Riga" tic savai iespējai.

"Mums ir jāsagatavojas, jo šī komanda spēlē ar dažādiem izvietojumiem (3-4-3, 4-3-3)," saka Stipičs, atzīmējot, ka Ungārijas klubā ir daudz vietējo futbolistu, kuri cīņā atdos visus spēkus.

""Kecskemeti" vēl 2021./2022. gada sezonā spēlēja Ungārijas pēc spēka otrajā līgā, un daudziem futbolistiem tā būs pirmā lielā iespēja spēlēt Eiropas kausu turnīrā," par Ungārijas kluba vēlmi atvērt jaunu lappusi savā vēsturē brīdina treneris.

Turnīra fināls notiks 2024. gada 29. maijā Atēnās.

Iepriekšējās sezonas finālā Vesthemas "United" futbolisti finālā ar 2:1 pārspēja RFS pretinieci grupu turnīrā Florences "Fiorentina".

Komentāri (171)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu