"Prometey" sastāvam pievienojas NBA spēlējušais lietuvietis Kulboka

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Rīgā bāzētā Ukrainas komanda Slobožanskas "Prometey" ir noslēgusi līgumu ar lietuviešu spēlētāju Arnoldu Kulboku, vēsta klubs.

25 gadus vecais basketbolists, kurš spēlē uzbrucēja pozīcijā, pagājušajā sezonā spēlēja "Prometey" pretinieces ULEB Eirokausa ceturtdaļfinālā Grieķijas vienības Patras "Promitheas" rindās.

Kulboka karjeru sāka Kauņas "Žalgiris" jauniešu sastāvā. 2015. gada augustā spēlētājs parakstīja piecu gadu līgumu ar Vācijas "Bamberg", taču tika izīrēts Vācijas pēc spēka otrās līgas klubam Baunahas "Young Pikes".

2017. gada jūlijā Kulboka tika izīrēts Itālijas Itālijas A sērijas vienībai "Capo d’Orlando". Šajā sezonā viņš Čempionu līgā vidēji spēlē guva 10,3 punktus, izcīnīja piecas atlēkušās bumbas un sakrāja 1,1 rezultatīvu piespēli, kā arī tika atzīts par sezonas labāko jauno spēlētāju.

2018. gada NBA draftā viņu ar 55. numuru izvēlējās Šarlotes "Hornets".

2018. gada vasarā Arnolds atgriezās "Bamberg", bet pēc gada parakstīja līgumu ar Spānijas "Bilbao", pēc pirmās sezonas pagarinot līgumu ar Spānijas klubu vēl uz diviem gadiem.

2021. gada vasarā spēlētājs devās uz "Hornets", kas ar Kulboku parakstīja divvirzienu līgumu 2021./2022. gada sezonai.

"Hornets" sastāvā basketbolists debitēja 2021. gada 11. decembrī, līgā, taču divās aizvadītajās spēlēs kopā laukumā bija vien piecas minūtes, sezonu aizvadot "Hornets" sadarbības komandā G līgā Grīnsboro "Swarm".

2022. gada vasarā lietuviešu spēlētājs noslēdza viena gada līgumu ar "Promitheas", 2023. gada 25. janvārī mājas mačā ar Podgoricas "Buducnost" sasniedzot karjeras rekordu - 30 punkti, četras atlēkušās bumbas, trīs rezultatīvas piespēles un efektivitātes koeficients 36.

Grieķijas čempionātā 27 mačos Kulboka vidēji 28 minūtēs spēlē guva 12,1 punktu, realizējot 44% trīspunktnieku, un izcīnīja 5,3 atlēkušās bumbas. Eirokausā viņš 31 minūtē vidēji guva 14,7 punktus un izcīnīja 5,9 atlēkušās bumbas.

Basketbolists 2018./2019. gada sezonā kļuva par Vācijas kausa ieguvēju, bet 2022. gadā piedalījās Grieķijas līgas Zvaigžņu spēlē.

Kulboka ir spēlējis arī Lietuvas jaunatnes izlasēs. 2016. gadā Eiropas U-18 čempionātā viņš vidēji spēlē guva 15,7 punktus un kopā ar komandu kļuva par sudraba medaļas ieguvēju. 2017. gada Pasaules kausā jauniešiem viņš vidēji mačā guva 13,7 punktus.

Viens no kluba treneriem nākamsezon būs Raimonds Feldmanis.

Plānots, ka arī nākamajā sezonā "Prometey" spēlēs Rīgā, piedaloties ULEB Eirokausā un Latvijas-Igaunijas Basketbola līgā (LIBL). LIBL "Prometey" kļuva par čempioni, bet ULEB Eirokausā apstājās pusfinālā, paliekot soļa attālumā no dalības ULEB Eirolīgā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu