Latvijas U-22 volejbolisti EČ kvalifikāciju noslēdz ar zaudējumu pret Turciju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: www.volejbols.lv

Latvijas U-22 vīriešu volejbola izlase sestdien Daugavpilī Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra trešajā mačā piedzīvoja zaudējumu, noslēdzot kvalifikāciju bez panākumiem.

Latvijas volejbolisti noslēdzošajā mačā ar 0-3 (15:25, 27:29, 21:25) piekāpās vienaudžiem no Turcijas.

Latvijas pamatsastāvā laukumā devās Kārlis Uģis Ābelītis, Leo Catlakšs, Jānis Teikmanis, Marats Selivanovs, Armands Rokjāns, Eduards Stieģelis un libero Artjoms Petrovs.

Rokjāns ar astoņiem punktiem Latvijas valstsvienībā bija rezultatīvākais, kamēr starp turkiem ar 18 punktiem izcēlās Džans Kočs.

"Tā kā šī bija mūsu trešā spēle pēc kārtas, varbūt fiziski bijām mazliet vājāki, taču cīnījāmies, cik vien varējām. Šajā turnīrā kā komanda parādījām ļoti labu sniegumu un skatāmu spēli," sarunā ar Latvijas Volejbola federāciju (LVF) atzina Ābelītis.

Dienas pirmajā mačā Čehija ar 3-1 (25:22, 22:25, 25:23, 25:18) uzvarēja Ukrainu.

C apakšgrupā Čehijai ir deviņi punkti, Ukraina sakrājusi sešus punktus, Turcija tikusi pie trīs punktiem, bet Latvija izcīnīja vienu punktu.

Ceturtdien latvieši ar 0-3 zaudēja Čehijai, bet piektdien nenosargāja divu setu pārsvaru un ar 2-3 atzina Ukrainas pārākumu.

Finālturnīrā, kurā sacentīsies astoņas vienības, iekļūs apakšgrupu uzvarētājas un divas labākās otrās vietas ieguvējas, kā arī Nīderlande, kas nākamgad uzņems Eiropas U-22 meistarsacīkstes.

Eiropas U-22 čempionāta finālturnīrs 2024.gadā no 9. līdz 14.jūlijam norisināsies Nīderlandes pilsētās Groningenā un Apeldornā.

Mārča Obrumana un Aivja Kokina vadībā Daugavpilī spēlē Edvīns Viguls, Kārlis Uģis Ābelītis, Ralfs Kļaviņš, Leo Catlakšs, Jānis Teikmanis, Armands Rokjāns, Dāvis Storķis, Leo Aleksandrs Štolcs, Sandis Vilcāns, Daņila Mironovs, Marats Selivanovs, Eduards Stieģelis, Kaspars Kronbergs, Artems Petrovs un Ernests Krakops.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu