Oficiāli: Serbija Pasaules kausā spēlēs bez NBA čempiona Jokiča

CopyDraugiem X Whatsapp
Nikola Jokičs
Nikola Jokičs Foto: FIBA.com

Serbijas izlases galvenā trenera Svetislava Pešiča pirmdien nosauktajā kandidātu sarakstā nav šī gada Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempiona Nikolas Jokiča, tika apstiprināts preses konferencē.

Pešičs apstiprināja, ka Jokičs vasaru vēlas veltīt atpūtai.

Serbijai nepalīdzēs arī "Barcelona" uzbrucējs Nikola Kaliničs, kurš arī nejūtas gatavs turnīram ne psiholoģiski, ne fiziski, Minhenes "Bayern" spēlējošais uzbrucējs Vladimirs Lučičs, kuram ir veikta operācija, kā arī NBA kluba Oklahomasitijas "Thunder" aizsargs Vasilije Micičs, kuram ir pleca savainojums.

Vienības kapteinis būs Bogdans Bogdanovičs.

Serbijas izlase sākumā aizvadīs trīs treniņspēles bez skatītājiem - Belgradā ar Bosniju un Hercegovinu un Poliju, kā arī Podgoricā ar Melnkalni. Pēc tam komanda piedalīsies Akropoles kausa izcīņā Atēnās, kur Serbijas pretinieces 8. un 9. augustā būs attiecīgi Grieķija un Itālija.

16. augustā Serbijas izlase savā laukumā spēlēs ar Puertoriko, bet Ķīnas pilsētā Šeņdžeņā serbi tiksies ar Ķīnu (20. augustā) un Brazīliju (21. augustā).

Uz Manilu Serbija dosies 22. augustā. Serbija Pasaules kausā B grupā tiksies ar Ķīnu, Puertoriko un Dienvidsudānu.

Serbijas izlases kandidātu saraksts:

Aleksa Avramovičs, Ognjens Jaramazs, Alens Smailagičs, Urošs Trifunovičs (visi - Belgradas "Partizan"), Dušans Beslačs (Novisadas "Vojvodina"), Bogdans Bogdanovičs (Atlantas "Hawks", NBA), Ognjens Dobričs (Boloņas "Virtus", Itālija), Dejans Davidovacs, Nemanja Nedovičs, Nikola Topičs (visi - Belgradas "Crvena Zvezda"), Nikola Jovičs (Maiami "Heat", NBA), Stefans Jovičs, Boriša Simaničs (abi - "Zaragoza", Spānija), Vanja Marinkovičs (Vitorijas "Baskonia", Spānija), Nikola Milutinovs (Pirejas "Olympiacos", Grieķija), Filips Petruševs (Filadelfijas "76ers", NBA), Aleksejs Pokuševskis (Oklahomasitijas "Thunder", NBA), Aleksa Radanovs ("Peristeri", Grieķija), Dušans Rističs (Tenerifes "Lenovo", Spānija), Marko Guduričs (Stambulas "Fenerbahce", Turcija).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu