Mediji: Brauns un "Celtics" vienojušies par iespaidīgāko līgumu NBA vēsturē

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Džeilens Brauns
Džeilens Brauns Foto: AFP/SCANPIX

Džeilens Brauns un Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Bostonas "Celtics" vienojušies par iespaidīgāko līgumu NBA vēsturē, vēsta ESPN un "The Athletic" žurnālisti.

Vienošanās tiks noslēgta uz pieciem gadiem par garantētiem 304 miljoniem ASV dolāru bez spēlētāja opcijas.

26 gadus vecajam uzbrucējam Braunam pašreiz spēkā esošajā līgumā ir palicis viens gads par 28,5 miljoniem ASV dolāru.

Šovasar Bostonas klubā nonāca arī Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis, kurš ar komandu pagarinājis līgumu līdz 2026. gadam.

"Celtics" Braunu izvēlējās 2016. gada draftā ar trešo numuru un sekojošajā sezonā viņš debitēja NBA. Brauns piedalījies divās NBA Visu zvaigžņu spēlēs un šogad tika iekļauts NBA sezonas otrajā simboliskajā pieciniekā.

Aizvadītā sezona amerikānim bija produktīvākā viņa NBA karjerā. Brauns regulārajā čempionātā 67 spēlēs, visas sākot pamatsastāvā, vidēji 36 minūtēs guva 26,6 punktus, izcīnīja 6,9 atlēkušās bumbas un atdeva 3,5 rezultatīvas piespēles. Izslēgšanas turnīrā viņam 20 cīņās caurmērā 38 minūtēs bija 22,7 punkti, 5,6 bumbas zem groziem un 3,4 rezultatīvas piespēles.

Iepriekšējais NBA rekords piederēja Nikolam Jokičam un Denveras "Nuggets", kuri pērn vienojās par piecu gadu ilgu un 270 miljonu ASV dolāru vērtu līgumu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu