Miška atstāj "VEF Rīga" un karjeru turpinās Itālijā

CopyDraugiem X Whatsapp
Anrijs Miška
Anrijs Miška Foto: Zane Bitere/LETA

Latvijas basketbolists Anrijs Miška karjeru turpinās Itālijas pēc spēka otrās līgas - "Serie A2" - klubā Romas "AS Luiss", vēsta viņa jaunā vienība.

23 gadus vecais Miška pēdējās divas sezonas pārstāvēja "VEF Rīga", kļūstot par divkārtēju Latvijas čempionu.

Pagājušajā sezonā uzbrucējs "Pafbet" Latvijas Basketbola līgā (LBL) vidēji mačā izcēlās ar 9,6 punktiem un 5,9 izcīnītām atlēkušajām bumbām zem groziem, bet apvienotajā Latvijas-Igaunijas Basketbola līgā (LIBL) Miškam vidēji spēlē 9,4 punkti un 4,9 atlēkušās bumbas.

"Esmu lepns, ka būšu daļa no "AS Luiss"," Latvijas basketbolists citēts vienības mājaslapā. "Izvēlējos šo klubu, jo varēšu apvienot studijas un basketbolu spēlēšanu augstākajā līmenī. Mūs sagaida ļoti grūts čempionāts, taču uzskatu, ka kopā cīnoties varam sasniegt savu mērķi. Nevaru vien sagaidīt, kad sākšu spēlēt."

Karjeras laikā Miška pārstāvējis arī "Valmiera/Ordo", "Liepāju" un "Latvijas Universitāti", bet ārzemēs spēlējis Spānijas pēc spēka trešajā līgā "Tormes" rindās, kā arī bijis Madrides "Real" un "Fuenlabrada" klubu jaunatnes akadēmijās.

Latvijas nacionālajā izlasē Miška debitēja 2021. gadā, bet pēdējo reizi valstsvienības kreklā uzbrucējs laukumā devās šī gada jūnijā pārbaudes spēlēs ar Somiju un Igauniju.

Latvijas izlases kandidātu sarakstā uz dalību Pasaules kausa izcīņā uzbrucējs nav iekļauts.

"AS Luiss" pagājušajā sezonā uzvarēja Itālijas pēc spēka trešajā līgā - "Serie B".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu