Foto Bertāns: Lomažs pieņēma pareizo lēmumu

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas vīriešu valstsvienības kapteinis Dairis Bertāns piedalās preses konferencē, kurā informē par gatavošanos Pasaules kausam basketbolā.
Latvijas vīriešu valstsvienības kapteinis Dairis Bertāns piedalās preses konferencē, kurā informē par gatavošanos Pasaules kausam basketbolā. Foto: Zane Bitere/LETA

Rihards Lomažs, kurš savainojuma dēļ neturpinās cīņu par vietu Latvijas vīriešu basketbola izlasē dalībai Pasaules kausa finālturnīrā, pieņēma pareizo lēmumu, trešdien preses konferencē norādīja Latvijas izlases kapteinis Dairis Bertāns.

Šonedēļ Latvijas vīriešu basketbola izlasi sāks oficiālo treniņnometni, gatavojoties augusta beigās gaidāmajam Pasaules kausa finālturnīram. Bertāns stāstīja, ka valstsvienības spēlētāji visu vasaru strādājuši individuāli un gaidījuši oficiālās treniņnometnes sākumu.

"Gandrīz neviens nebrauca atvaļinājumos. Beidzot sākam pa īstam un šis brīdis būs tāds, kuru sāksim izbaudīt," teica Bertāns.

Latvija Pasaules kausa finālturnīrā apakšgrupā spēkosies ar Libānu, Franciju un Kanādu, kas pulcēs augsta līmeņa Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlētājus, taču Bertāns atklāja, ka pretinieku izvēlētajiem sastāviem nav pievērsis uzmanību. Viņaprāt, ir jākoncentrējas pašu izlasei.

"Neskatoties uz to, ka ir izkrituši divi ļoti nozīmīgi spēlētāji, jau iepriekšējos logos esam pierādījuši, ka visi, kas nāk vietā, spēlē labi un palīdz komandai. Nav svarīgi, kurš nāks pretī, jo tāpat centīsimies izdarīt visu," izcēla Bertāns.

Basketbolists norādīja, ka Latvijas izlases kandidātu saraksts ir spēcīgs, treniņos būs pietiekoši daudz konkurences un trenerim Lukam Banki priekšā būs sarežģīts darbs, izvēloties spēlētājus, kuri dosies uz Indonēziju.

"Konkurencei ir jābūt un tā mūs padarīs labākus. Protams, visi grib aizbraukt uz finālturnīru, bet esam pierādījuši, ka neatkarīgi no tā, kuri būs tie 12 spēlētāji, kas aizbrauks, neviens neapvainosies un atbalstīs komandu tāpat," skaidroja basketbolists.

"Neviens nav drošs par vietu sastāvā, es, kā jebkurš spēlētājs, strādāšu uz 100%," viņš turpināja.

Bertāns neslēpa, ka ar aizsargu Rihardu Lomažu komunicējis jau no paša sākuma, kad komandas biedrs izlasē janvārī guva ceļgala krustenisko saišu traumu.

"Jau no paša sākuma centos uzmundrināt un palīdzēt. Domāju, ka viņš pieņēma pareizo lēmumu, jo viņam vēl visa karjera ir priekšā. Ja ir kaut mazākais riska faktors, tad nav vajadzības riskēt. Varbūt es riskētu, bet viņam vēl viss ir priekšā," piebilda Bertāns.

Bertāns atklāja, ka šovasar strādājis daudz kopā ar brāli Dāvi, kā arī izmantoja iespēju trenēties jau iepriekš kopā ar citiem izlases kandidātiem.

"Daudz strādājām ar Dāvi kopā, bet manā vecumā neko jaunu neuztrenēšu. Nav optimālā spēlēm nepieciešamā gatavība, bet fiziski jūtos labi. Pēc sezonas neņēmu brīvu, lai nebūtu jāsāk pavisam no sākuma, turējos labā ritmā," stāstīja Bertāns.

Tāpat Bertāns, kurš šovasar atgriezās Latvijas čempionvienībā "VEF Rīga", pauda prieku par iespēju atkal spēlēt mājās.

No 27.jūlija līdz 2.augustam komanda trenēsies Liepājā, pirmo darba ciklu noslēdzot ar pārbaudes spēli Liepājas Olimpiskajā centrā pret Zviedrijas izlasi.

Gatavojoties Pasaules kausa finālturnīram, Latvijas basketbolisti vispirms aizvadīs četras pārbaudes spēles savā laukumā pret Zviedriju, Gruziju, Dominikānas Republiku un Somiju, bet pēc tam plānoti vēl divi mači Taivānā ar Lietuvu un arī Puertoriko.

Pasaules kausa finālturnīrs no 25.augusta līdz 10.septembrim notiks Indonēzijā, Japānā un Filipīnās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu