Bijusī NBA zvaigzne par ažiotāžu ap Vembanjamu: Ar Porziņģi bija tāpat

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Viktors Vembanjama
Viktors Vembanjama Foto: AFP/SCANPIX

Bijusī Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) zvaigzne Treisijs Makgreidijs uzskata, ka ap jauno Sanantonio "Spurs" talantu Viktoru Vembanjamu ir pārāk liela ažiotāža.

Vembanjama ir "Spurs" vēsturē trešā pirmā numura izvēle draftā un pirmā kopš Tima Dankana 1997. gadā, kas līdz 2014. gadam sekmēja piecu NBA čempiona titulu iegūšanu.

Divos NBA Vasaras līgas mačos, kuros Vembanjama devās laukumā, viņš palīdzēja Sanantonio komandai izcīnīt vienu uzvaru, abās spēlēs kopā gūstot 36 punktus, izcīnot 20 atlēkušās bumbas un bloķējot astoņus pretinieku metienus.

"Manuprāt, ap Vembanjamu ir pārāk liela ažiotāža. Es to jau esmu piedzīvojis. Kāpēc visi uzvedas tā, it kā nekad neko tādu nebūtu redzējuši? Bols Bols var visu to pašu, tikai viņam netika dota reāla iespēja. Šis puisis ir talantīgs. Talantīgs bija arī Kristaps Porziņģis, kad nonāca NBA. Un arī viņa augums ir 221 centimetrs," izdevums GQ citē Makgreidija teikto. 

19 gadus vecais Vembanjama tiek uzskatīts par vienu no pēdējo gadu lielākajiem talantiem. 

2,24 metrus garais spēlētājs savā pēdējā sezonā dominēja Francijas čempionātā, esot labākais punktu gūšanā, izcīnītajās atlēkušajās bumbās un bloķētajos metienos.

"Es to visu iepriekš jau esmu redzējis. Traka ažiotāža. Tie ir mediji, es saprotu, tie meklē seju un nepieciešama jauna zvaigzne, ap kuru būvēt visu pārējo, jo Lebrons Džeimss drīz beigs spēlēt, arī Stefans Karijs nav tālu no karjeras beigšanas," norādīja Makgreidijs. "Jā, ir arī vēl citi spēlētāji."

Tikmēr leģendārais Maģiskais Džonsons izdevumam "Los Angeles Times" norādīja, ka cilvēki neskatītos "Spurs" spēles, ja klubs NBA draftā nebūtu izraudzījies Vembanjamu. 

Iepriekšējā NBA sezonā Sanantonio izcīnīja tikai 22 uzvaras 82 spēlēs un regulārajā sezonā ierindojās Rietumu konferences pēdējā, 15. vietā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu