Ārlietu ministrija ir pret Krievijas un Baltkrievijas pilsoņu dalību sporta pasākumos

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Laikā, kad Krievija veic un Baltkrievija atbalsta pilna mēroga militāro agresiju pret Ukrainu, Krievijas un Baltkrievijas pilsoņu dalība nacionālos un starptautiskos sporta pasākumos nav atbalstāma, vēstīja Ārlietu ministrijā.

Kopš Krievijas agresijas kara sākšanas Ukrainā Latvijas pozīcija par Krievijas izolāciju starptautiskajās organizācijās, to institūcijās un citos formātos ir bijusi konsekventa un stingra. Šāda pieeja tikusi attiecināta gan uz Krieviju kā valsti – starptautisko tiesību subjektu – kopumā, gan uz individuāliem tās pārstāvjiem, pārstāvju grupām, tai skaitā sportistiem.

Ārlietu ministrija konsekventi visos starptautiskos forumos ir paudusi viedokli, ka Krievijas un Baltkrievijas pilsoņu dalība sporta pasākumos pašreizējos apstākļos ir nepieļaujama.

Ārlietu ministrija uzskata, ka ir svarīga ES dalībvalstu vienota nostāja gan Krievijas un Baltkrievijas pilsoņu iebraukšanas ES kontekstā, gan jautājumā par to dalību starptautiskos sporta pasākumos. Ārlietu ministrija aktualizēs šo jautājumu ES formātos.

Ārlietu ministrija rekomendē Latvijas uzņēmējiem, sporta apvienībām, fiziskām un juridiskām personām u.c. lēmumus par sadarbību ar Krieviju un tās pilsoņiem pieņemt atbildīgi, rūpīgi vērtējot sankciju un reputācijas riskus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu