Durents par marihuānas lietošanu NBA: Šobrīd tas jau ir kā dzert vīnu. Visi to dara (2)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Kevins Durents.
Kevins Durents. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Marihuānas lietošana Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlētāju vidū kļuvusi tikpat ikdienišķa kā vīna dzeršana, kādā sporta un biznesa konferencē Losandželosā sacīja Fīniksas "Suns" uzbrucējs Kevins Durents.

NBA vadība aprīlī nolēma, ka līgas aizliegto vielu sarakstā vairs nebūs marihuānas. Šāds punkts iekļauts jaunajā NBAS un līgas spēlētāju asociācijas kolektīvajā līgumā, kas parakstīts uz septiņiem gadiem.

Viens no kvēlākajiem marihuānas lietošanas aizstāvjiem publiski jau gadiem bijis "Suns" uzbrucējs Durents, kurš pats esot piezvanījis NBA komisāram Edamam Silveram un lūdzis, lai "zālīti" izņem no aizliegto vielu saraksta.

"Es viņam piezvanīju, jo marihuānas lietošana kļuva arvien ikdienišķāka gan ASV, gan visā pasaulē. Tam vairs nav tādas negatīvas nokrāsas. Marihuānai nav nekādas kaitīgas ietekmes. Man patīk šis augs, tieši tik vienkārši," tā sporta un biznesa konferencē "Game Plan" sacīja Durents.

Jāpiebilst gan, ka viņa apgalvojumam par marihuānas viennozīmīgi labo ietekmi nav zinātnisku pierādījumu.

"Reiz atnācu uz tikšanos ar Silveru. Viņš uzreiz sajuta marihuānas aromātu. Man pat nekas nebija jāsaka. Te ir NBA. Visi to lieto. Šobrīd tas ir kļuvis tikpat ikdienišķi kā dzert vīnu."

NBA jau 2020. gadā pirmo reizi paziņoja, ka vairs spēlētājiem neveiks marihuānas pārbaudes. Vēlāk "zālīti" no aizliegto vielu sarakstu izņēma pavisam.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu