Ukraiņu paukotājas diskvalifikācija: Olimpiskā komiteja mudina būt iejūtīgiem pret Ukrainas sportistiem (2)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Kirill Kukhmar / TASS

Starptautiskā Olimpiskā komiteja (IOC) pēc ceturtdien notikušās ukrainietes Olhas Harlanas diskvalifikācijas pasaules paukošanas čempionātā mudina sporta veidu federācijas izrādīt iejūtību Ukrainas sportistiem, viņiem sacensībās tiekoties ar ukraiņu un krievu, kuri startē kā neitrālie sportisti, pārstāvjiem.

Jau ziņots, ka ceturtdien pasaules čempionātā Milānā Harlana pārspēja Krievijas paukotāju Annu Smirnovu, kura pasaules čempionātā startē kā neitrālā sportiste, un pēc cīņas atteicās paspiest roku Smirnovai, kura to nosauca par necieņu un atteicās pamest laukumu.

32 gadus vecā Harlana iespēju cīnīties pasaules čempionātā saņēma vien dienu iepriekš, kad Ukrainas Sporta ministrija mainīja likumu. Tagad ukraiņi drīkst stāties pretī Krievijas vai Baltkrievijas sportistiem, kuri sacenšas neitrālo atlētu statusā.

Šis lēmums mazināja Parīzes olimpisko spēļu boikota iespējas.

"Šis lēmums ļaus Ukrainas sportistiem piedalīties starptautiskās sacensībās un kvalificēties 2024.gada Parīzes olimpiskajām spēlēm," aģentūrai AFP sacīja SOK pārstāvis.

"Mēs esam priecīgi, ka viņiem tiks dota šī iespēja, un tajā pašā laikā apzināmies sarežģītos konfliktus, kas ukraiņiem var rasties, ņemot vērā agresiju pret savu valsti," bilda SOK pārstāvis.

"Tāpēc mēs mudinām starptautiskās federācijas risināt situācijas, kurās ir iesaistīti Ukrainas un individuāli neitrālie sportisti, ar nepieciešamo iejūtības pakāpi," piebilda SOK pārstāvis, vienlaicīgi solidarizējoties ar Ukrainas sportistiem un olimpiešiem.

Pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā, uzbrukumam izmantojot arī Baltkrievijas teritoriju, 2022.gada 24.februārī SOK abām agresorvalstīm piemēroja sankcijas, taču Starptautiskā Paukošanas federācija (IFF) bija pirmā, kas šā gada martā atļāva startēt krievu un baltkrievu sportistiem.

Tenisā, kas bija viens no sporta veidiem, kurā pēc Krievijas iebrukuma Ukrainas sportisti kortā tikās ar krieviem un baltkrieviem, Ukrainas tenisisti pastāvīgi ir atteikušies paspiest roku abu valstu pārstāvjiem.

Harlana aģentūrai AFP jau iepriekš bija norādījusi, ka, cīnoties ar kādu no Krievijas paukotājiem, viņa nesarokosies pēc dueļa.

SOK vēl nav pieņēmusi galīgo lēmumu par Krievijas un Baltkrievijas sportistu startu Parīzes olimpiskajās spēlēs.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu