Ķīnietis Cjiņs pasaules čempionātā 200 metros brasā labo pasaules rekordu

CopyDraugiem X Whatsapp
Cjiņs Haijans
Cjiņs Haijans Foto: AP/Scanpix

Ķīnas peldētājs Cjiņs Haijans piektdien, labojot pasaules rekordu, izcīnīja zelta godalgu pasaules čempionātā 200 metros brasā.

Ķīnas peldētājs finālsacensībās finišēja divās minūtēs un 5,48 sekundēs un laboja iepriekšējo pasaules rekordu, kuru 2022. gadā sasniedza austrālietis Zeks Stabletijs-Kuks, par 0,47 sekundēm.

Ķīnietis šajā pasaules čempionātā izcīnīja zelta godalgu arī 50 metros brasā.

Pie sudraba 200 metros brasā tika Stabletijs-Kuks, kurš atpalika no ķīnieša 0,92 sekundes, bet ASV peldētājs Mets Falons piekāpās uzvarētājam 2,26 sekundes un izcīnīja bronzas medaļu.

Savukārt austrāliete Mollija O'Kelehena triumfēja 100 metros brīvajā stilā. Viņa finišēja 52,16 sekundēs, apsteidzot otrās vietas ieguvēju Siobanu Bernadetu Hohiju no Honkongas par 0,33 sekundēm, bet trešās vietas ieguvēju nīderlandieti Maritu Stēnbergenu - par 0,55 sekundēm.

Viņai tā bija otrā zelta godalga šajā pasaules čempionātā. Austrālijas peldētāja pirmdien ieņēma pirmo vietu arī 200 metru brīvā stila distancē un laboja pasaules rekordu.

Dienvidāfrikas Republikas (DĀR) peldētāja Tatjana Shūnmākere 200 metros brasā distanci veica divās minūtēs un 20,80 sekundēs un izcīnīja zelta godalgu. Olimpiskā čempione šajā pašā distancē aiz sevis atstāja amerikānieti Keitu Duglasu un nīderlandieti Keitu Šoutenu, sekotājām zaudējot uzvarētājai attiecīgi 0,42 un 0,83 sekundes.

Ungārijas sportists Huberts Košs 200 metru peldējumā uz muguras distanci veica minūtē un 54,14 sekundēs un ieņēma pirmo vietu. Amerikānis Raiens Mērfijs zaudēja 0,69 sekundes un finišēja otrais, kamēr labāko trijnieku noslēdza Šveices pārstāvis Romāns Mitjukovs, kurš atpalika 1,2 sekundes.

Tāpat Lielbritānijas kvartets Skots Dankans, Metjū Ričardss, Džeimss Gajs un Toms Dīns 4x200 metru stafetē brīvajā stilā izcīnīja zelta godalgas, finišējot sešās minūtēs un 59,08 sekundēs. Lielbritānijas vienība par 0,94 sekundēm apsteidza ASV peldētājus, bet trešie finišēja Austrālijas sportisti, zaudējot Lielbritānijas kvartetam 3,05 sekundes.

Pasaules meistarsacīkstes peldēšanā norisināsies līdz 30. jūlijam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu