Latvijas tenisiste Vismane uzvarējusi dubultspēļu turnīrā Vācijā duetā ar agresorvalsts sportisti

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Latvijas trešā rakete Daniela Vismane svētdien izcīnīja uzvaru Starptautiskās Tenisa federācijas (ITF) Horbas W-25 dubultspēļu turnīra finālā, spēlējot pārī ar Krievijas tenisisti Darju Astahovu. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks sarunā Latvijas Radio izteicās, ka Vismane ir aicināta sniegt paskaidrojumu un šis jautājums tiks apspriests arī ar Latvijas Tenisa savienību (LTS).

Vismane pārī ar Astahovu, kas sacensībās piedalās neitrālas sportistes statusā, turnīrā bija izsētas ar pirmo numuru un finālā ar 6-3, 6-2 pārspēja vācieti Lauru Bēneri un argentīnieti Bertu Bonardi, kurām bija ticis trešais numurs.

Vismane un Astahova bija brīvas no pirmās kārtas, bet pēc tam izcīnīja divus panākumus un sasniedza finālu, nezaudējot nevienā setā.

Par uzvaru Vismane tika pie 50 WTA dubultspēļu ranga punktiem.

LOK uzklausīs LTS un Vismanes skaidrojumu, bet pēc tam lems par iespējamu turpmāku rīcību, vēsta Latvijas Radio. 

Šīs nav pirmais gadījums, kad kāda Latvijas tenisiste spēlē pārī ar agresorvalsts pārstāvi. Maijā Darja Semeņistaja spēlēja duetā ar Sofju Lanceri no Krievijas, kura ir pārstāvējusi Krievijas armijas centrālo sporta klubu jeb CSKA.

"Viens ir tas, ka mēs sagaidīsim pašas sportistes paskaidrojumus, bet otra lieta būs saruna ar Tenisa savienību, kā šajā situācijā rīkoties tālāk," Latvijas Radio sacīja Lejnieks.

Tikmēr LTS ģenerālsekretārs Jānis Mellups Latvijas Radio paskaidrojis, ka par Vismanes gadījumu nav informēts.

Vismane ir iekļauta Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) bronzas sastāvā un saņem valsts atbalstu un palīdzību medicīnas jomā. Viņa pārstāvējusi arī Latvijas izlasi. 

WTA vienspēļu rangā Vismane šobrīd ieņem 375. vietu. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu