Ukrainas boksa zvaigzne: okupanti iznīcināja visu manu māju (2)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Oleksandrs Usiks
Oleksandrs Usiks Foto: Reuters/ScanPix

Pasaules čempions smagsvaru kategorijā Ukrainas bokseris Oleksandrs Usiks ar savu komandu Polijā gatavojas cīņai ar britu Danielu Dubuā. Intervijā ar "Przegląd Sportowy" viņš runāja ne tikai par gaidāmo cīņu, bet arī postu, ko viņa valstij turpina nodarīt Krievija.

Līdz šim nepārspētais Usiks savu nākamo cīņu aizvadīs 26. augustā Varšavā.

Usiks pateicās Polijai par palīdzību Ukrainai. "Ir lieliski, ka Polija palīdz. Esmu pateicīgs poļiem par šo palīdzību, un, ja tas būs iespējams, visu atlīdzināsim," viņš sacīja.

"Tas, kas ir noticis un notiek mūsu valstī, ir tikai mūsu darīšana, un agresoram šeit nav jāiejaucas. Mēs paši izlemjam, kurā valodā runājam un kurā ne. Ko aizliegt un ko atļaut. Mūsu kaimiņš visu laiku traucē un grib mums parādīt, kā jādzīvo, ko un kā darīt un ar ko draudzēties. Ukrainas uzvara ir acīmredzama, jo mēs neesam tie, kas uzbruka," pauda Usiks.

Krievijas karadarbība Ukrainā piespiedusi miljoniem Usika tautiešu meklēt patvērumu citās valstīs. Aptuveni miljons ukraiņu apmetušies uz dzīvi Polijā.

Usiks cīņā ar Dubuā centīsies aizstāvēt savā īpašumā iegūtās pasaules čempiona jostas WBO, WBA "Super" un IBF versijās, kas iegūtas, divreiz uzveicot britu Entoniju Džošua.

Usiks ir viens no daudziem Ukrainas sportistiem, kuri kā brīvprātīgie uzreiz pēc kara sākuma pieteicās aizstāvēt Ukrainu pret okupantu iebrukumu.

"Es devos pie puišiem uz slimnīcu un runāju ar viņiem. Mēs jau iepriekš bijām kontaktējušies, bet, kad es atrados slimnīcā, daudzi mūsu karavīri, kas aizstāvēja Mariupoli, man teica, ka es kā karavīrs neko daudz nevaru paveikt. Mani mudināja trenēties un gatavoties cīņai (ar Entoniju Džošua – red.). Jāuzvar viņš un jāparāda visai pasaulei, kas notiek mūsu valstī," atcerējās Usiks, kura māju iznīcināja agresorvalsts militārpersonas.

"Viņi ir slimi cilvēki. Viņi iznīcināja visu māju. Viņi to izlaupīja, atstāja tur nekārtību un aizgāja. Es par to neuztraucos. Daudziem cilvēkiem vispār nav māju, jo tās tika nobombardētas," sacīja Usiks.

Kā atzīst pasaules boksa čempions, viņa gaidāmais duelis ukraiņiem ir ļoti nozīmīgs. "Daudzi mani draugi centīsies ierasties. Tie, kuri nevarēs, jo sargā mūsu valsti, mēģinās skatīties cīņu telefonā vai televizorā. Ja viņiem nebūs tādas iespējas, viņi klausīsies radio," izteicās Usiks. 

36 gadus vecais Usiks profesionālajā boksā ringā devies 20 cīņās un visās triumfējis, 13 dueļus noslēdzot priekšlaicīgi.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu