Kanādas hokejists, kurš pretendē uz Krievijas pilsonību: Daudzas problēmas šeit ir izdomātas

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Kems Lī
Kems Lī Foto: @cam_leezy97/Instagram

Kanādas hokejists Kems Lī paziņojis, ka pretendēs uz Krievijas pilsonības iegūšanu. Viņam Krievijā patīk, un krievus viņš sauc par ļoti viesmīlīgiem. Kāpēc Lī vēlas Krievijas pilsonību? Nākamajā KHL sezonā vienā komandā varēs būt tikai trīs ārvalstu hokejisti.

KHL noteikumu maiņa, kas jaunajā sezonā komandās paredz trīs ārzemnieku kvotas, liek ārzemju spēlētājiem apdomāt iespēju izvēlēties Krievijas pilsonību.

Aizsargs Lī iepriekšējo sezonu pavadīja vārtsarga Jāņa Kalniņa pārstāvētajā Habarovskas "Amur" un Tālo Austrumu vienībā spēlēs arī nākamajā sezonā. Intervijā televīzijas kanālā "Match TV" viņš pauda, ka viņam ļoti patīk Krievija un Habarovska un viņš vēlas kļūt par Krievijas pilsoni. 

Pēc "Match TV" žurnālista domām, rietumu mediji Krieviju zīmē ļoti pelēkā nokrāsā. Viņš hokejistam vaicāja, ko Lī par to domā. "Jā, tiek runāts, cik viss šeit ir slikti, kādas te ir problēmas... Bet, kad nonācu šeit, sapratu, ka lielākā daļa no tā nav taisnība. Krievi ir ļoti viesmīlīgi cilvēki. Šeit ir daudz lielu un skaistu pilsētu. Daudzas problēmas ir izdomātas vai pārspīlētas," sacīja Lī, kurš Kanādā solījis noskaidrot "aplamos priekšstatus" par Krieviju. 

26 gadus vecais hokejists iepriekš Eiropā spēlējis Slovākijas vienībā Bratislavas "Slovan". 

Visticamāk, ziņas par Rietumvalstu hokejistu pilsonības maiņu parādīsies arvien biežāk, jo Krievijas pase spēlētāja dzīvi KHL padara ērtāku. Iepriekš katra Krievijas komanda varēja izmantot piecus ārzemniekus, bet tagad varēs trīs. Spēlētāji ar Krievijas pasi šajā sarakstā neietilps. 

Lī nav pirmais spēlētājs, kurš nācis klajā ar šādiem izteikumiem un vēlmi iegūt Krievijas pilsonību. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu