Noskaidrotas "Krastu mača" dalībnieces

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Otrdien notikušajā izlozē tika noskaidrotas tās komandas, kas sacentīsies diennakts basketbola turnīrā "Krastu mačs", vēsta sacensību organizatori.

Izlozē noskaidrojās, ka labo krastu pārstāvēs "Banāni", "Bamšļi", "Sporta Grams", "tet", "RNP", "Flamingo", "Hepsor", "Tuvie Austrumi" un "Dārzciema dīls", bet kreiso krastu pārstāvēs "50/50", "Golfa dūži", "Iemetiens", "Misa", "Komforts team", "TM", "Ods", "Valkas gatera 5. brigāde" un "Centrālāzija".

Tāpat "Krastu mačā" sacentīsies arī "VEF Rīga", "Ghetto Games", aktieru, mūziķu, politiķu, influenceru vienības un labākās Latvijas amatieru basketbola komandas. Pilns abu krastu vienību sastāvs drīzumā būs pieejams turnīra oficiālajā mājaslapā "Krastspretkrastu.lv".

"Krastu mačs" 19. augustā tiks atklāts ar Latvijas Televīzijas "Sporta studiju" un tālmetienu konkursu.

"Laukumā tradicionāli kā pirmie dosies "VEF Rīga" un "Ghetto Games". Otrā spēle būs šā gada jauninājums - influenceru mačs. Vakarā, kā ierasts, aktrišu spēle, bet pusnaktī spēkosies aktieri pret mūziķiem. Sestdienas vakara lielā koncerta galvenais mākslinieks ar īpašu programmu būs Rolands Če," atklāja viens no "Krastu mača" rīkotājiem un vadītājiem Renārs Zeltiņš.

Tāpat Zeltiņš norādīja, ka svētdien, 20. augustā pasākumu noslēgs politiķu spēle, kā arī uzstāsies "Lapsene" un "Ozols", un grupa "Sudden Lights".

Savukārt "VEF Rīga" padomes priekšsēdētājs Jānis Blūms izcēla, ka viens no "VEF Rīga" mērķiem ir ne tikai sasniegt augstus profesionālos sasniegumus, bet arī popularizēt basketbolu un veicināt tautas sporta attīstību.

""Krastu mačs" ir lieliska iespēja visiem piedalīties. Protams, jābūt veiksmīgam izlozē. Šis pasākums vienmēr faktiski atklāj jauno basketbola sezonu - tā ir lieliska iespēja sākt ar "Krastu maču", tad sekot izlasei Pasaules kausa spēlēs un pēc tam turpināt ar "VEF Rīga" 65. sezonu. Novēlu visiem bez traumām un ar labām emocijām aizvadīt šo turnīru," teica Blūms.

"Krastu mačs" ir tautas sporta pasākums ar plašu izklaides programmu - diennakti laukumā dodas dažādu meistarības līmeņu Daugavas labā un kreisā krasta basketbolisti, uzstājas dīdžeji un mākslinieki, notiek konkursi skatītājiem. Tāpat jau vairākus gadus būtiska "Krastu mača" daļa ir arī labdarība - ar devīzi "Par gaismas uzvaru!" tiks vākti līdzekļi Ukrainas tautas atbalstam.

Apdrošināšanas sabiedrības "Balta" direktors Ingus Savickis preses konferencē atklāja, ka par katru "Krastu mačā" gūto punktu Ukrainai tiks ziedoti divi eiro.

"Krastu mačs" Rīgas svētku laikā tiks aizvadīts jau 14. reizi, bet šogad pirmo reizi tas norisināsies Esplanādē, laukumā pie Raiņa pieminekļa.

Iepriekšējā gadā Daugavas labā krasta komandas ar rezultātu 1201:1030 uzvarēja kreisā krasta vienības. 13 sacensību laikā astoņas reizes uzvarējusi labā krasta komanda, piecas - kreisā krasta komanda.

"Krastu mačs" tiek rīkots sadarbībā ar desmitkārtējo Latvijas čempionvienību "VEF Rīga" un Rīgas brīvostas pārvaldi, pasākumu atbalsta Rīgas dome.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu