"Bruins" vārtsargs Sveimens caur arbitrāžu trīskāršo savu algu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Bostonas "Bruins" vārtsargs Džeremijs Sveimens
Bostonas "Bruins" vārtsargs Džeremijs Sveimens Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Bostonas "Bruins" vārtsargs Džeremijs Sveimens sagaidījis arbitrāžas tiesas lēmumu un viņa atalgojums nākamsezon pieaugs vairāk nekā trīs reizes.

Pēc arbitrāžas lēmuma Sveimens ar "Bruins" ticis pie viena gada līguma par kopējo summu 3,475 miljoni ASV dolāru (3,17 miljoni eiro). Pagājušajā sezonā viņa alga bija 1,05 miljoni ASV dolāru.

24 gadus vecais Sveimens kļuvis par trešo spēlētāju šajā starpsezonā, kurš arbitrāžā sagaidījis veiksmīgu iznākumu. Iepriekš šādā veidā pie divu gadu un 4,5 miljonu ASV dolāru (4,1 miljons eiro) līguma ar Čikāgas "Blackhawks" tika uzbrucējs Fipils Kurašovs, bet vārtsargs Iļja Samsonovs no Toronto "Maple Leafs" tika pie viena gada un 3,55 miljonu ASV dolāru (3,24 miljoni eiro) vērta līguma.

Kopumā NHL arbitrāžā jūlijā vērsās 22 spēlētāji.

Pagājušajā sezonā Sveimens laukumā devās 37 spēlēs, izcīnīja 24 uzvaras, aizvadīja četrus "sausos" mačus, atvairīja 92% pretinieku metienu un vidēji spēlē ielaida savos vārtos 2,27 ripas. Kopā ar Līnusu Ulmarku viņš saņēma Viljama Dženingsa balvu, ko pasniedz NHL sezonas labākajam vārtsargu tandēmam.

Otrdien pie līguma ar "Bruins" tika arī uzbrucējs Trents Frederiks, tādejādi pusēm izvairoties no arbitrāžas. Vienošanās noslēgta uz diviem gadiem par kopējo summu 4,6 miljoni ASV dolāru (4,19 miljoni eiro).

Pagājušajā sezonā 25 gadus vecais uzbrucējs 79 regulārā čempionāta spēlēs sakrāja 31 (14+17) punktus, bet piecos Stenlija kausa mačos pie punktiem netika.

"Bruins" pagājušajā sezonā regulārajā čempionātā sasniedza jaunu līgas rekordu uzvarās (65) un izcīnītajos punktos (135), tomēr Stenlijas kausa izcīņā zaudēja jau pirmajā kārtā, ar 3-4 piekāpjoties Floridas "Panthers" hokejistiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu