Garo distanču daudzdienu sporta riteņbraukšana nav paredzēta visiem. Tā no cilvēka spējām paņem un prasa daudz kā mentālā, tā fiziskā ziņā. Kuldīdznieks Arvis Sprude ar ultra riteņbraukšanu nodarbojas vien četrus gadus, bet jau paguvis kļūt par Eiropas čempionu, medaļnieku pasaules čempionātā un labojis arī Ginesa rekordu. Kā ir cīnīties par veselā saprāta saglabāšanu un nedot sev atlaides?

23. jūlijā Sprude pasaules čempionātā Polijā izcīnīja bronzas medaļu. 3618 kilometrus garo distanci, kas vijās apkārt Polijai, viņš veica 186 stundās, 28 minūtēs un 59 sekundēs. Stundas miegam šajā laikā bija ļoti limitētas, jo, kamēr guli, citi var virzīties uz priekšu... un uz to nav viegli noraudzīties.

Šīs bija vienas no sacensībām Sprudes karjerā, kurās jācīnās ar sevi, jāpārlauž sevi un arī pašos smagākajos brīžos, kad prāta apziņa aptumšojusies, jāpaļaujas uz komandas dalībnieku slēdzieniem par nepieciešamu atpūtu. Neadekvātā stāvoklī uz ceļa ir bīstami atrasties.

Pirms sacensībām komanda izstrādā savu taktiku, pie kādas pieturēties un kas nestu rezultātu, bet ne vienmēr plāns sakrīt ar realitāti. Sacensību laikā stratēģiju nākas mainīt, un tas var izsist no ritma. Galvenokārt jau mentāli...

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp