Graudiņa/Samoilova nepārvar Eiropas čempionātā astotdaļfinālu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Tīna Graudiņa
Tīna Graudiņa Foto: FIVB

Latvijas duets Tīna Graudiņa un Anastasija Samoilova, kuras pērn kļuva par Eiropas čempionēm pludmales volejbolā, šī gada meistarsacīkstēs Vīnē apstājās astotdaļfinālā.

Vispirms izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā Latvijas duets, kas izsēts ar septīto numuru, ar 2-0 (21:18 21:9) pieveica māsas Dorinu un Ronju Klingeres no Austrijas (8.)

Astotdaļfinālā Graudiņa/Samoilova tikās ar spānietēm Danielu Mendosu un Tanju Moreno (11.), piedzīvojot zaudējumu ar 0-2 (19:21, 14:21). Latvijas duets čempionātu noslēdza dalītā devītā vietā.

Jau vēstīts, ka latvietes G apakšgrupas pirmajā spēlē ar 0-2 (21:23, 21:23) piekāpās ukrainietēm Valentīnai Davidovai un Jevgeņijai Bajevai (26.), bet pēc tam ar 2-0 (21:16, 25:23) pārspēja Polijas duetu Jagodu Gruščinsku/Aleksandru Vahoviču (10.).

Graudiņa un Samoilova, kuras triumfēja Eiropas meistarsacīkstēs arī 2019.gadā, bija vienīgās Latvijas pārstāves šajā turnīrā.

Eiropas čempionātā 32 dueti sadalīti astoņās apakšgrupās. Abos mačos uzvarējušie pāri uzreiz iekļūs astotdaļfinālā, bet vienu panākumu izcīnījušie dueti izslēgšanas turnīru sāka no pirmās kārtas, kamēr abās cīņās zaudējušajiem pludmales volejbolistiem čempionāts bija beidzies.

Pērn Eiropas meistarsacīkšu finālā Graudiņa/Samoilova sakāva Šveices duetu Nīna Brunnere/Tanja Hiberli un ieņēma pirmo vietu, bet vīriešu konkurencē Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš turnīru noslēdza ar zaudējumu astotdaļfinālā, ieņemot dalītu devīto vietu.

Eiropas čempionāts pludmales volejbolā Vīnē norisināsies līdz 6.augustam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu