Foto Rodions Kurucs: Salīdzinot ar pirmo pārbaudes spēli, esam progresējuši

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp

Latvijas vīriešu basketbola izlase īsajā laikā periodā starp pirmajām divām pārbaudes spēlēm ir progresējusi, sarunā ar žurnālistiem uzsvēra valstsvienības uzbrucējs Rodions Kurucs.

Latvijas vīriešu basketbola izlase, turpinot gatavošanos Pasaules kausa finālturnīram, sestdien pārbaudes mačā Rīgā ar rezultātu 82:57 (19:20, 26:19, 20:10, 17:8) guva panākumu pār Gruzijas valstsvienību.

"Salīdzinot ar pirmo pārbaudes spēli, esam progresējuši. Saprotam vairāk, ko darīt aizsardzībā, kā spēlēt kopā un skriet, kombinācijas arī sanāk labākas. Katru dienu liksim klāt ķieģelīti pa ķieģelītim," stāstīja Kurucs.

Salīdzinot ar trešdienas pretinieci Zviedriju, Gruzijas basketbolisti bija augumā daudz lielāki un atlētiskāki. "Manuprāt, tikām ar viņiem galā perfekti, noskrējām un fiziski pārspēlējām. Protams, Pasaules kausā pretiniekiem būs augstāks līmenis, nekā šajos mačos," atzina Kurucs.

Latvijas valstsvienības spēlētājiem vēl nepieciešam stiprināt sadarbības, teica Kurucs, kuram veselības stāvoklis vēl neļauj spēlēt uz visiem 100%. "Ar katru dienu veselība uzlabojas, strādājam kopā ar ārstiem. Domāju, ka pēc nedēļas būs daudz labāk," teica basketbolists.

Starp izlases kandidātiem ir arī Rodiona Kuruca brālis Artūrs, bet viņu jaunākais brālis Iļja sestdien Latvijas U-16 basketbola izlases sastāvā sāka Eiropas kadetu čempionātu brīdī, kad vēl ritēja Latvijas un Gruzijas valstsvienību spēle.

"Gan jau, ka vectēvs [basketbola treneris Vladimirs Kiseļovs] tribīnēs paralēli skatījās telefonā. Viņš skatās visas spēles. Kad vienā laikā bija spēle man Francijā un Artūram Spānijā, tad viņš abus mačus vienlaicīgi skatījās divos datoros," atzīmēja Kurucs.

Jūlija beigās Kurucs parakstīja līgumu ar Spānijas augstākās līgas (ACB) klubu Mursijas UCAM un skaidrība par nākamo sezonu sniedz drošību pirms Pasaules kausa, atzina basketbolists.

"Man patīk Mursijas komandas mentalitāte un ambīcijas, tāpat arī svarīgi tas, ka viņi spēlē divās līgās. Turklāt komandu vada Sito Alonso, kas bija mans treneris Barselonas klubā. Vajadzēs atgriezties Spānijā ar lielākām ambīcijām, jo iepriekšējās sezonas sākums man nesanāca," stāstīja Kurucs.

Pārbaudes spēļu ciklu Latvijas basketbolisti sāka trešdien Liepājā, ar 87:77 pārspējot Zviedriju.

Pēc nedēļas 12.augustā Latvijas izlase turpat Rīgā tiksies ar Dominikānas Republiku un 16.augustā savā laukumā stāsies pretī Somijai. Pēc tam plānoti vēl divi mači Taivānā ar Puertoriko (20.augustā) un Lietuvu (22.augustā).

Pasaules kausa finālturnīrs no 25.augusta līdz 10.septembrim notiks Indonēzijā, Japānā un Filipīnās. Latvijas izlase apakšgrupas spēles, kurās tiksies ar Franciju, Kanādu un Libānu, aizvadīs Indonēzijas galvaspilsētā Džakartā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu