Espargaro pēdējā aplī izrauj uzvaru "MotoGP" posmā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Spānijas motosportists Aleišs Espargaro
Spānijas motosportists Aleišs Espargaro Foto: EPA/Scanpix

Spānijas motosportists Aleišs Espargaro svētdien izcīnīja uzvaru pasaules motošosejas čempionāta devītā posma - Lielbritānijas "Grand Prix" - sacensībās prestižākajā "MotoGP" klasē.

Sacīksti no pirmās vietas sāka itālis Marko Beceki ("Mooney VR46"), bet brauciena sākumā viņam garām pabrauca austrālietis Džeks Millers ("Red Bull KTM"). Viņam cieši sekoja itālis Frančesko Banjaja ("Ducati Lenovo"), kurš vēlāk kļuva par līderi.

Beceki, cenšoties panākta Banjaju, 15 apļus pirms finiša izslīdēja no trases un neturpināja cīņu par sāncenša pārsvara kopvērtējumā samazināšanu.

Tikmēr Espargaro ("Aprilia"), kurš sacīksti sāka no 12.vietas, pakāpeniski aizcīnījās līdz godalgotajām pozīcijām un pēdējā aplī apdzina arī Banjaju. Itālis nedaudz pielijušajā trasē izlēma neriskēt un finišēja otrais, tāpat palielinot pārsvaru kopvērtējumā.

Pirmo trijnieku noslēdza Dienvidāfrikas Republikas motosportists Breds Binders ("Red Bull KTM").

Motocikla bojājuma dēļ izstājās sestdienas sprinta uzvarētājs Alekss Markess ("Gresini"), tāpat braucienu nenoslēdza viņa titulētais brālis Marks Markess ("Repsol Honda"), kurš sadūrās ar Eneu Bastianīni ("Ducati Lenovo"), vēlāk izstājoties arī itālim.

Banjajam kopvērtējumā ir 214 punktu, bet viņa tuvākie sekotāji Horhe Martins un Beceki sakrājuši attiecīgi 173 un 167 punktus.

Šosezon tiks aizvadīti 20 sacensību posmi.

Pērn pirmo reizi karjerā par čempionu kļuva Frančesko Banjaja.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu