Talantīgais Vēveris karjeru turpinās "Ventspils" klubā

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Sintija Zandersone/LETA

Latvijas vicečempionei basketbolā "Ventspils" pievienosies Valters Vēveris, kurš lielāko daļu karjeras pavadījis "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" komandā, pirmdien paziņoja Kurzemes vienība.

Vēveris savu karjeru sāka Valmieras komandā, bet 2018. gadā pievienojās Spānijas ACB līgas kluba Andoras "Morabanc" sistēmai, spēlējot vienības jauniešu komandā Spānijas pēc spēka ceturtās līgas čempionātā, kā arī jaunatnes līgā.

Pēc vienas sezonas Spānijā Vēveris atgriezās Valmierā, pavadot vienu sezonu valmieriešu rindās uz īres tiesībām, bet pēc tam aizvadot vēl trīs sezonas "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" komandā, kļūstot par vienības līderi.

Aizvadītajā sezonā 23 gadus vecais basketbolists Latvijas-Igaunijas Basketbola līgā (LIBL) 28 mačos vidēji izcēlās ar 11,6 punktiem, 3,2 atlēkušajām bumbām un 3,6 rezultatīvām piespēlēm.

Tāpat viņš kopā ar Latvijas U-18 izlasi 2018. gadā izcīnīja Eiropas čempionāta sudrabu, bet gadu vēlāk bija valstsvienības sastāvā pasaules U-19 čempionātā, kurā Latvijas basketbolisti ierindojās 12. pozīcijā. 2021. gadā Vēveris viņš Latvijas pieaugušo izlases kandidātu treniņā iedzīvojās ceļgala krustenisko saišu plīsumā.

"Ventspils" komandas sastāvā šobrīd ir Linards Jaunzems, Edvards Mežulis, Išmaels El-Amins, Renārs Birkāns, Ronalds Zaķis, Dāvis Ozers, Rodrigo Būmeisters, Rūdis Donis, Jānis Censonis un Ronalds Zaķis.

Pagājušajā sezonā "Ventspils" LBL finālsērijā ar 1-4 piekāpās "VEF Rīga", bet LIBL izslēgšanas spēlēs nepārvarēja ceturtdaļfinālu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu