VIDEO No Baltkrievijas aizbēgusī Cimanouska turpmāk pārstāvēs Poliju

CopyDraugiem X Whatsapp
Kristina Cimanouska
Kristina Cimanouska Foto: Aleksandra Szmigiel/REUTERS

Bijusī Baltkrievijas olimpiskās izlases dalībniece sprintere Kristīna Cimanouska turpmāk oficiāli pārstāvēs Poliju, liecina Pasaules Vieglatlētikas savienības ("World Athletics") atjaunotais sportistes profils datu bāzē.

"World Athletics" norāda, ka Cimanouska Poliju pārstāv no svētdienas, 6. augusta. Ierasti pārstāvētās valsts maiņai nepieciešami trīs gadi, bet izņēmuma kārtā šo termiņu var samazināt.

Pagaidām nav zināms, vai 26 gadus vecā sprintere kā Polijas pārstāve varēs startēt jau augustā gaidāmajā pasaules čempionātā. 100 un 200 metru sprinta distancēs viņa šosezon uzrādījusi rezultātus ārpus labāko sešdesmitnieka.

Cimanouska aizpērn Tokijā bija jāstartē 200 metru distancē, taču treneri nolēma steidzami nogādāt atpakaļ uz Minsku.

Sportiste paziņoja, ka izlases vadība bez viņas ziņas pēkšņi izlēma, ka viņai būs jāstartē arī 4x400 metru stafetes skrējienā, kurā nepietiekama dopinga testu skaita dēļ nevarēja piedalīties divas citas baltkrievu skrējējas. Cimanouska kritizēja šo lēmumu, vaicādama, kādēļ par sporta funkcionāru pieļautajām kļūdām jāatbild citiem, ar to izpelnīdamās kaunināšanu Baltkrievijas oficiālajos medijos par "komandas gara trūkumu".

Lidostā sportiste atteicās sēsties lidmašīnā un vērsās pēc palīdzības pie policijas. Nakti viņa pavadīja lidostas viesnīcā, bet nākamās dienas vakarā ieradās Polijas vēstniecībā. Pēc divām vēstniecībā pavadītām naktīm Cimanouska izlidoja uz Vīni, bet no turienes ar lidmašīnu ieradās Polijā, kas viņai piešķīra vīzu humānu apsvērumu dēļ.

Pēc notikušā Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) anulēja Baltkrievijas treneru Artūra Šimaka un Jurija Maiseviča akreditāciju un viņiem bija jāatstāj Olimpiskais ciemats.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu