Argentīnas superzvaigzne Lionels Mesi, pārceļoties uz ASV, līdzi sev atnesis krietnu uzplaukumu Amerikas futbolā. MLS līgas skatītāju skaits pieaudzis pat vairākas reizes, un visas komandas Mesi fenomenu cenšas izmantot. Nopelnīt pēc iespējas vairāk. 

Kopš brīža, kad oficiāli kļuva zināms, ka Mesi klubu karjeru turpinās ASV, vietējie klubi sāka ievērojami celt biļešu cenas. To darīja arī Mesi pārstāvētā Maiami "Inter" vienība, kā arī visi šīs komandas pretinieki. Izveidojās situācija ar stadionos simtiem neaizpildītu vietu.

Pēc biznesa žurnāla "Forbes" datiem, vidējā biļešu cena uz Maiami komandas mājas spēlēm pieaugusi par 500%. Piemēram, lai redzētu Mesi debijas spēli klātienē, nācās šķirties no vismaz 295 eiro. Taču vidējā biļešu cena sasniedza pat 755 eiro. Te jāatzīmē fakts, ka pirms Mesi nonākšanas Maiami uz "Inter" mājas spēlēm biļeti varēja iegādāties par 26 eiro.

Cenas aizskrējušas debesīs

Maiami no Mesi debijas spēles vien guva iespaidīgu peļņu. "Inter" stadionam tika pievienotas papildus 2000 sēdvietu, un kopējā ietilpība sasniedza 21 000. Par šīm papildu sēdvietām bija jāmaksā liela nauda. Piemēram, lētākā biļete otrreizējā tirgū pārdota par 1175 eiro, bet spēles skatīšanās no pirmās rindas maksāja 21 600 eiro. Vairākas publikācijas vēstīja, ka visdārgākā biļete uz šo maču tika pārdota par vairāk nekā 100 000 eiro...

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp