Nerips: No šī panākuma iegūst ne tikai pašas spēlētājas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Basketbola treneris Aigars Nerips (centrā)
Basketbola treneris Aigars Nerips (centrā) Foto: FIBA.com

No Latvijas U-20 sieviešu basketbola izlases sudraba medaļas Eiropas U-20 čempionātā ieguvēja nākotnē ir arī pieaugušo valstsvienība, sarunā ar aģentūru LETA uzsvēra junioru komandas galvenais treneris Aigars Nerips.

Latvijas U-20 sieviešu basketbola izlase svētdien Klaipēdā izcīnīja sudraba medaļas Eiropas U-20 čempionātā, finālā ar rezultātu 59:85 zaudējot Francijai.

Kā stāstīja Nerips, vispirms bija jāizdara secinājumi par to, kas nesanāca pēdējā spēlē, bet pēc tam varēja novērtēt sasniegto rezultātu.

"Kā treneru kolektīvs savā starpā izrunājām un uzlikām sev mērķus, kurus plaši uz āru nevēstījām, pēc tam klusībā sperot pragmatiskus soļus. Ar katru treniņu dienu, pārbaudes spēli un maču turnīrā devām impulsu un izteicām to vārdos skaļi, ka varam uzvarēt. Komanda bija atsaucīga, mērķtiecīga un šo medaļu bija pelnījusi," stāstīja Nerips.

Izcīnītā sudraba medaļa Eiropas junioru čempionātā ir labs rezultāts visam Latvijas basketbolam, uzsvēra treneris.

Basketbola treneris Aigars Nerips
Basketbola treneris Aigars Nerips Foto: FIBA.com

"No šī panākuma iegūst ne tikai pašas spēlētājas, bet arī pieaugušo izlase, kuru nākotnē var papildināt personības un jauni talanti. Ir bijuši gadagājumi, kad basketbolistes labi spēlē jaunatnes līmenī un pēc tam šīs pašas līderes demonstrē meistarību un sniedz vēsmas arī pieaugušo izlasē. Šādi cikli ļauj cerēt uz labiem sasniegumiem," stāstīja Nerips.

Latvijas izlases līdere aizvadītajā turnīrā bija Vanesa Jasa, komandas kapteinei nopelnot vietu arī čempionāta simboliskajā pieciniekā. Uzbrūkošajai aizsardzei šis čempionāts bija pēc sezonas, kurā tās pirmajā pusē neizdevās nostiprināties klubā Spānijā, bet vasarā Eiropas meistarsacīkstēs pieaugušajiem netika dota iespēja doties laukumā.

"Viņai kā jaunai un talantīgai spēlētājai šī bija laba iespēja, kurā viņa pati sev veidoja apstākļus - uzticējās sev un attaisnoja treneru uzticību. Domāju, ka šis ir solis uz priekšu viņas karjerā. Jāturpina tikai strādāt, par atdevi treniņos vispār bažu nav. Ir visi komponenti, tajā skaitā vieta labā komandā, lai viņa savu talantu attīstītu tālāk," atzīmēja Nerips.

Vienai no U-20 izlases vadošajām spēlētājām Rainai Tomašickai čempionāts noslēdzās pēc otrās spēles, taču Nerips atteicās minēt, vai finālspēlē ar viņu laukumā izdotos izrādīt daudz sīvāku pretestību Francijai. "Katras spēlētājas zaudēšana jebkurai Latvijas izlasei ir liels mīnuss," teica treneris.

Latvijas basketbolistes uz Eiropas vadošo izlašu fona sevi labi parādīja, spējušas gan demonstrēt ātrumu, gan nosegt pretinieces, secināja speciālists. "Ja pretinieces ir masīvākas, atlētiskākas, tad jādomā, kā mēs to varam kompensēt," uzsvēra treneris.

Latvijas U-20 sieviešu basketbola izlase Eiropas čempionāta finālā spēlēja pirmo reizi, iepriekš trīsreiz izcīnot bronzas medaļas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu