Sportistam, kurš atbalsta Krievijas agresiju, ļauj piedalīties pasaules čempionātā (6)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Aleksandrs Meļehovs (no labās)
Aleksandrs Meļehovs (no labās) Foto: Vladyslav Heraskevych / Twitter

Krievijas cīkstonis Aleksandrs Meļehovs kvalificējies septembrī Belgradā gaidāmajam pasaules čempionātam. 21 gadu vecais sportists no Novosibirskas neslēpj atbalstu Krievijas agresijai, pozējot ar Z burtu fonā.

Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) martā lēma rekomendēt starptautiskajām sporta federācijām sacensībām pielaist Krievijas un Baltkrievijas sportistus. Taču SOK nosacījumi ietvēra, ka sportisti nevar atbalstīt karu vai dienēt armijā. Viņi drīkst piedalīties sacensībās tikai kā neitrāli atlēti.

Starptautiskā Cīņas federācija (UWW) nolēma šajā jautājumā rīkoties nekavējoties, un aprīļa sākumā agresorvalstu sportistiem tika atļauts atgriezties starptautiskajās sacensībās. Savā paziņojumā federācija norādīja, ka tā ievēros SOK nosacījumus, kas ietver to, ka sportisti nedrīkst atbalstīt karu.

U-20 pasaules čempionāta dalībnieku sarakstā ir krievs Aleksandrs Meļehovs, kurš piedalīsies kā neitrāls atlēts, bet viņa "Instagram" kontā atrodamas apšaubāmas fotogrāfijas.

Viņa kontā ir ieraksts, kurā viņš pozē pēc sacensībām un fonā blakus Krievijas karogam ir liels karogs ar Z simbolu. Tas nozīmē, ka attiecīgās sacensības atbalsta karu, jo Z simbols jau kopš kara sākuma 2022. gada 24. februāra ir pazīstams kā Krievijas armijas simbols karā Ukrainā.

Attēls publicēts pirms 28 nedēļām un ir atrodams sportista konta svarīgāko notikumu sarakstā. Par Krievijas čempionu kļuvušais Meļehovs viesojies arī nelikumīgi okupētajā Krimas pussalā.

UWW viņu joprojām uzskata par neitrālu sportistu, apstiprinot viņa dalību pasaules čempionātā. UWW prezidents ir serbs Nenads Lalovičs, kas iepriekš izcēlies ar prokrieviskiem paziņojumiem. Organizācijas vadībā ir arī smagos noziegumos apsūdzētā Krievijas prezidenta Vladimira Putina tuvs draugs Mihails Mamiašvili.

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu