Latvijas basketbola izlases treneris: Pirms spēles ar Somiju jāveic uzlabojumi

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Basketbola treneris Luka Banki
Basketbola treneris Luka Banki Foto: Zane Bitere/LETA

Latvijas vīriešu basketbola izlasei pārbaudes spēlēs vajag pretiniekus, kuri, salīdzinot ar Eiropas komandām, laukumā spēj parādīt citādāku basketbolu, sarunā ar žurnālistiem izcēla Latvijas valstsvienības treneris Luka Banki.

Latvijas vīriešu basketbola izlase sestdien ar rezultātu 74:69 uzvarēja Dominikānas Republikas izlasi, ar kuru tikās arī ceturtdien treniņspēlē aiz slēgtām durvīm.

"Jau bijām sajutuši viņu basketbolu. Šobrīd ejam tajā virzienā, kurā mums vajag tādas spēles un pretinieku, lai saprastu, ka būsim Pasaules kausā un tā vairs nav kvalifikācija vai Eiropas basketbols," izcēla Banki.

"Mača laikā neliela problēma bija Rolandam Šmitam, tāpēc arī viņš nevarēja spēlēt otrajā puslaikā. Rīt būs brīvdiena un ceru, ka pēc tam viss būs kārtībā. Pirms spēles pret Somiju būs vēl divi treniņi, kuru laikā jāveic uzlabojumi. Redzējām, ka šodien atlētiskums un fiziskā spēle bija pavisam citādāka nekā esam pieraduši to redzēt laukumā," turpināja treneris.

Viņš atklāja, ka pirms pāris dienām līdzīgā situācijā nonāca arī Aigars Šķēle, kurš nedevās laukumā pret Dominikānu gan šajā mačā, gan treniņspēlē.

Tāpat starp treneriem šajā mačā nebija Jāņa Gailīša, kurš bija devies uz Hamburgu, lai novērotu Kanādas izlases spēles un pētītu pretiniekus pirms Pasaules kausa.

Nevienā no pārbaudes spēlēm līdz šim laukumā nav devies Kristaps Porziņģis, Dāvis Bertāns un Jānis Timma, un Banki piebilda, ka šobrīd nevar prognozēt, vai viņi varēs spēlēt nākamnedēļ pret Somiju.

"Ejam cauri protokoliem un, diemžēl, šobrīd ir daudz savainojumu, taču domāju, ka mūsu fizioterapeiti un medicīniskais personāls strādā labi. Anžeju [Pasečņiku] iesaistījām pareizajā brīdī un viņš bija gatavs spēlēt. Tāpat darām ar pārējiem. Pirmdien būs pēdējais brīdis, lai saprastu, vai viņi varēs spēlēt pret Somiju," skaidroja treneris.

"Grūti paredzēt, kuri varēs spēlēt kāds no savainotajiem, jo būs grūta spēle ar augsta līmeņa komandu. Redzēsim, kā spēlētāji izskatīsies treniņos pirmdien un otrdien," teica Banki.

Neskatoties uz to, ka šonedēļ vietnē "Twitter" izplatījās informācija saistībā ar Porziņģa iespējamo nespēlēšanu Pasaules kausā, Banki norādīja, ka šādas situācijas nenovērš uzmanību no kopējā izlases darba, jo viņš uzticas tam, ko redz treniņā un tam, ko spēj paveikt komandas personāls spēlētāju labā.

Trešdien, 16.augustā, savā pēdējā mājas spēlē Latvija stāsies pretī Somijai. Pēc tam plānoti vēl divi mači Taivānā ar Puertoriko (20.augustā) un Lietuvu (22.augustā).

Pasaules kausa finālturnīrs no 25.augusta līdz 10.septembrim notiks Indonēzijā, Japānā un Filipīnās. Latvijas izlase apakšgrupas spēles, kurās tiksies ar Franciju, Kanādu un Libānu, aizvadīs Indonēzijas galvaspilsētā Džakartā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu