Pasečņiks: Spēlē pret Dominikānu mums neizdevās sasniegt savu labāko līmeni

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Pārbaudes spēle basketbolā starp Latvijas un Dominikānas valstsvienībām "Arēnā Rīga''.
Pārbaudes spēle basketbolā starp Latvijas un Dominikānas valstsvienībām "Arēnā Rīga''. Foto: Zane Bitere/LETA

Latvijas vīriešu basketbola izlasei pārbaudes spēlēs ir jāsasniedz savs labākais līmenis un pret Dominikānas Republikas valstsvienību tas nav izdevies, sarunā ar žurnālistiem uzsvēra Latvijas izlases spēlētājs Anžejs Pasečņiks.

Latvijas vīriešu basketbola izlase sestdien ar rezultātu 74:69 uzvarēja Dominikānas Republikas izlasi, ar kuru tikās arī ceturtdien treniņspēlē aiz slēgtām durvīm.

"Pa lielam šajās spēlēs neko nemaina tas, vai uzvaram vai zaudējam, mums ir jādabū savs līmenis un šodien tas neizdevās. Pieļāvām pārāk daudz kļūdas, nevarējām izmantot iespējas un nenosedzām viņus aizsardzībā viens pret viens. Protams, labas sajūtas uzspēlēt mājās, bet iekšēji nav gandarījuma," pēc spēles secināja basketbolists.

"Tāpat cīnījāmies, zaudējām varbūt kaut kur ātrumā un palīdzībā aizsardzībā, bet tieši tāpēc ir pārbaudes spēles, lai to visu piefiksētu un labotu. Diezgan labi kustējās bumba. Iespējams, ir kļūdas piespēlēs, bet labi mēģinām atrast komandas biedrus un izveidot viņiem labas pozīcijas. Grūti pateikt, kā komanda izskatās pilnā sastāvā, jo daudzi ir savainojušies un vēl tikai nāks klāt. Katrs spēlētājs izmaina komandu," viņš turpināja.

Pasečņiks, gatavojoties Pasaules kausam, devās laukumā pirmo reizi un šajā mačā spēlētās nedaudz vairāk kā 15 minūtēs izcēlās ar 11 punktiem, realizējot visus metienus no spēles, kā arī pievienoja trīs bumbas zem groziem un divas rezultatīvas piespēles.

"Esmu apmierināts, ņemot vērā to, cik ilgi nebiju spēlējis un vispār nezināju, vai varēšu spēlēt. Tagad ar Ahilleja cīpslu jūtos diezgan labi, nedaudz sāp, bet kļūst labāk. Nevēlos iedziļināties, taču bija neliels iekaisums, bet ar Ahilleju labāk nejokot, jo var slikti beigties," atklāja spēlētājs.

Viņš neslēpa, ka spēlējis arī ceturtdien treniņspēlē, taču pavadījis laukumā ierobežotu laiku, lai nebūtu uzreiz liela slodze."Cenšos strādāt ar pilnu jaudu treniņos, bet, ja sajūtu kaut kādas sāpes, tad eju malā," piebilda Pasečņiks.

Trešdien, 16.augustā, savā pēdējā mājas spēlē Latvija stāsies pretī Somijai. Pasečņiks skaidroja, ka somi spēlēs citādāka stila basketbolu nekā laukumā to rādīja Dominikānas izlase.

"Atkal būs basketbols vairāk kā Eiropā - ar vairāk saspēlēm un ne tik ļoti individuāls. Ļoti labi, ka komandas ir tā pielasītas, ka mēs izejam cauri vairākiem basketbola stiliem, lai labāk sagatavotos," izcēla Pasečņiks.

Pēc spēles pret Somiju Latvijas basketbolistiem plānoti vēl divi mači Taivānā ar Puertoriko (20.augustā) un Lietuvu (22.augustā).

Pasaules kausa finālturnīrs no 25.augusta līdz 10.septembrim notiks Indonēzijā, Japānā un Filipīnās. Latvijas izlase apakšgrupas spēles, kurās tiksies ar Franciju, Kanādu un Libānu, aizvadīs Indonēzijas galvaspilsētā Džakartā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu