MTB riteņbraucējam Blūmam augstvērtīgs rezultāts PČ dod reālas izredzes dalībai Parīzes olimpiskajās spēlēs

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Latvijas Riteņbraukšanas federācija

Latvijas vienīgais pārstāvis pasaules čempionātā MTB XCO krosā Mārtiņš Blūms sestdien izcīnīja augsto 11. vietu, kas viņam dod reālas cerības nākamgad piedalīties arī Parīzes olimpiskajās spēlēs, informē Latvijas Riteņbraukšanas federācija (LRF).

Uz starta elites vīru grupā izgāja 99 sportisti. Dalībnieki pēc ievadapļa veica astoņus pamatapļus. Sacensību trase, salīdzot ar Pasaules kausa distancēm, bija ātra un dinamiska. Cēsinieks Blūms startēja no priekšas, kas deva iespēju būt starp līderiem jau no paša sākuma.

Ievadapli Blūms noslēdza kā sacensību līderis. Arī pirmajā lielajā aplī viņš bija starp līderiem, to noslēdzot sestajā vietā, piecas sekundes aiz līdera. Sacensību turpinājumā Blūms nedaudz atkāpās, tomēr stabili brauca labāko desmitniekā. Pēc pieciem nobrauktajiem apļiem Blūms bija septītais, bet priekšā visiem atradās Toms Pidkoks, Nino Šurters un Alans Haterlihjs.

Beigu daļā Blūmu panāca jaunzēlandietis Antons Kūpers un vācietis Lukass Švarcbauers. Visa šī trijotne cīnījās par devīto vietu. Blūms finiša taisnē iebrauca devītais. Pēdējos metros abi konkurenti viņu panāca un par mata tiesu arī apsteidza.

Otro gadu pēc kārtas Latvijas čempionam 11. vieta. Distancē Blūms pavadīja stundu, 24 minūtes un divas sekundes.

Par pasaules čempionu kļuva olimpiskais čempions Toms Pidkoks, kurš trases otrajā pusē ieguva vienvadību, ko droši nosargāja līdz finišam. Otrais bija Samuels Gazē, bet trešais finišēja šveicietis, MTB leģenda Nino Šurters.

Šīs sacensības bija ļoti nozīmīgas Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijā. Gan elites, gan U-23 grupas sacensībās tika sadalītas katrā pa divām ceļa zīmēm uz lielāko četrgades sporta formu. Tās saņems divi labākie sportisti, kuru pārstāvētās valstis nākamā gada maija beigās nāciju rangā būs ārpus labāko 19 pulka. Latvija ieņem 23. pozīciju 234 punktus aiz kvalifikācijas robežas.

Tomēr iespējas redzēt Blūmu Parīzē kļuvušas ļoti reālas. Blūms pasaules čempionātā bija labākais starp ārpus nāciju ranga deviņpadsmitnieka esošajiem braucējiem. Uzreiz garantēt Blūma dalību Parīzē gan nevar tādēļ, ka svītra atlasei tiks pavilkta nākamā gada maija beigās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu