Stūriška izcīna zelta medaļu pasaules junioru čempionātā BMX riteņbraukšanā

Papildināts
LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: lrf.lv

Latvijas sportiste Veronika Monika Stūriška svētdien Skotijā izcīnīja zelta medaļu pasaules junioru čempionātā BMX riteņbraukšanā, savukārt Edgars Langmanis, finālā atrodoties sudraba godalgas pozīcijā, piedzīvoja kritienu.

Stūriška svētdienas sacensības sāka ar dalību ceturtdaļfinālā, kur bija ātrākā savā braucienā, iekļūstot pusfinālā, vēlāk ar otro pozīciju kvalificējoties finālam.

Tajā latviete startēja pa iekšmalu un ātri ieguva vadību, to no rokām neizlaižot. Stūriška finišēja 37,457 sekundēs, 0,474 sekundes zaudēja austrāliete Sjenna Pela, bet 1,970 sekundes zaudēja amerikāniete Ava Korlija.

Langmanis ceturtdaļfinālā savā braucienā bija otrais, tādā pašā pozīcijā finišējot arī savā pusfinālā un iekļūstot finālā.

Izšķirošajā braucienā latvietis pēc pirmajiem diviem pagriezieniem bija vicelīderis, tomēr nākamajā saslīdēja un piedzīvoja kritienu. Langmanis aizbrauca līdz finišam un bija septītais, abas augstākā kaluma godalgas izcīnīja argentīnieši Tomass Maturano un Federiko Kapello, bet trešo vietu izrāva itālis Tomaso Fricarins, par sekundes tūkstošdaļu pārspējot kolumbieti Huanu Velaskesu-Karmonu.

Ceturtdaļfinālu braucieniem kvalificējās Stūriška, Langmanis, Noa Rafaels Laake un Kristens Krīgers. Vīriešu elitē Krīgers ceturtdaļfinālā finišēja sestais, no dalības pusfinālā atpaliekot vairāk nekā sekundi, bet junioriem Laake bija piektais un viņam pusfināla sasniegšanai pietrūka nedaudz vairāk kā pussekunde.

Savukārt līdz ceturtdaļfināla barjerai neaizsniedzās Mikus Dāvids Strazdiņš vīriešu elites grupā, Mikus Freimanis junioru mačos, Emīls Mārtiņš Treimanis U-23 grupā un Vineta Pētersone sieviešu elites grupā.

Svētdien Glāzgovā noslēdzas pasaules čempionāts riteņbraukšanas sporta veidos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu