Mārupietis Oļegs Sorokins ir viens no tiem, kas pirms septiņiem gadiem Latvijas hokejā veica apvērsumu. Tagad viens no zinošākajiem Latvijas treneriem. Gribēju rakstīt – jaunajiem treneriem, taču Oļegam jau 49, bet zinošs, varošs, strādāt gribošs un pasaulē sevi pierādījis. 8., 9., 7. un 8. vieta pasaules U-18 čempionātos tomēr ir vērā ņemami panākumi. Ar Latvijas ierobežotajiem cilvēku un finanšu resursiem… Sorokina puiku spēlētprasmi pamanījuši arī konkurenti, pavasarī notika pat kaut kas tāds, ko nesen pat nespējām iedomāties, – Latvijas U-18 izlase atteica Zviedrijas U-18 izlasei pārbaudes spēli.

Pirms runājam par jauno sezonu, neliels ieskats vēsturē. 2019. gada aprīlī zviedru Ērnšeldsvīkā ar 2:0 tika uzvarēta Slovākija, ceturtdaļfinālā pretī stājoties Kanādai. Spēles 51. minūtē rezultāts – 1:2, metieni – 39:43, bet, gribot panākt neizšķirtu, Sorokins spēles beigās nomaina vārtsargu Artūru Šilovu pret sesto spēlētāju… Toreiz neiznāca, 1:3. Tad pandēmijas gads, lai 2021. gadā ASV atkāptos par vienu pozīciju. 2022. gada 23. aprīlis, Kaufbeirene Vācijā, čempionāta starta mačā ar 3:2 pieveikta Zviedrija. Beigās 7. vieta pasaulē. Šogad Bāzelē 1:0 pret Norvēģiju, kas atkal deva 8. vietu, ceturtdaļfinālā ļaujot zviedriem revanšēties par 3:2 un atteikumu no pārbaudes spēles – 1:6.

Piecus gadus tu esi nostrādājis par HS “Rīga” galveno treneri. Nekādu panākumu… Trīs pavasarus netiki “play-off”, reizi zaudēji ceturtdaļfinālā, vienu gadu pandēmijas dēļ “play-off” netika izspēlēts.

Viss pareizi, bet jāsaprot, ka HS “Rīga” ir pavisam citi uzdevumi – tā ir spēlētāju attīstība. Mēs vienmēr esam jaunākā komanda līgā, bet ne reizi pēdējie neesam palikuši. Esam uz “play-off” robežas. Ja “play-off” spēlē tikai četras komandas, tad grūti tur tikt, bet mūsu spēlētāji pirms tam spēlējuši Jaunatnes attīstības hokeja līgā (JAHL). Pāriet uz vīriešu jeb virslīgas hokeju – tas nav tik vienkārši. Bet puišiem atgādinu, ka jaunība vien nevar būt attaisnojums zaudējumiem. Pavasarī bijām piektie, ar ko nebijām apmierināti, bet “Prizma” uz sezonas beigām pastiprinājās, un mēs beigās netikām līdzi. Varbūt mēs kaut ko izšķērdējām sezonas sākumā. Mazliet pietrūka gudrības, viltības, vēlēšanās. “Play-off” tikām, bet piektā vieta mūs neapmierināja.

Ja tu būtu lielāks demagogs, mani pārtrauktu ar vārdiem: toties pasaules U-18 čempionātā…

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp