Somu bokseris, kurš zaudēja Džošua, saņēmis arī diskvalifikāciju

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Roberts Helēniuss (no kreisās)
Roberts Helēniuss (no kreisās) Foto: AP/Scanpix

Somijas bokseris Roberts Helēniuss, kurš pagājušās nedēļas nogalē piekāpās britu boksa zvaigznei Entonijam Džošua, saņēmis negaidītu diskvalifikāciju. 

Abi supersmagsvari necīnījās par kādu no pasaules čempionu jostām.

Helēniuss pirms nedēļas cīnījās Somijā, ar tehnisko nokautu trešajā raundā svinot uzvaru pār tautieti Miku Mielonenu, taču piekrita doties ringā otro nedēļu pēc kārtas, lai tiktos ar bijušo pasaules čempionu smagajā svarā Džošua.

Lielbritānijas bokseris savu pretinieku apturēja pēc septītajā raundā aizvadītas pusotras minūtes, izdarot spēcīgu sitienu ar labo roku.

Pēc zaudējuma Helēniuss saņēma arī sāpīgu ziņu no Somijas Profesionālās boksa asociācijas. Saskaņā ar noteikumiem, bokseris, kurš pēdējo 12 mēnešu laikā divas reizes ir piedzīvojis nokautu, turpmākās 60 dienas nevar atkārtoti doties ringā.

Helēniusam līdzīgi pagājušā gada oktobrī noslēdzās cīņa arī ar amerikāni Deonteju Vailderu. Līdz ar to Helēniuss nevarēs boksēties līdz oktobra vidum. 

Vienlaikus gan Somijas Profesionālā boksa asociācija atzinusi, ka vienmēr ir iespējams pieļaut izņēmumus. Tiek ņemts vērā, kādu nokautu sportists piedzīvojis. Ja, piemēram, abi nokauti nav saistīti ar sitieniem pa galvu, aizliegumu var pārtraukt ātrāk, bet ne Helēniusa gadījumā. Gan pret Džošua, gan Vailderu soms tika nokautēts ar sitienu pa galvu. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu