Dončiča pārstāvētā Slovēnijas izlase paziņo sastāvu dalībai PK

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Slovēnijas basketbolists Luka Dončičs
Slovēnijas basketbolists Luka Dončičs Foto: EPA/Scanpix

Slovēnijas basketbola izlase pirmdien nosauca galīgo sastāvu dalībai 2023.gada Pasaules kausā un vienīgais Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlētājs tās rindās būs Luka Dončičs no Dalasas "Mavericks".

Jau ziņots, ka piektdien pārbaudes mačā pret Grieķijas izlasi Dončičs un Vlatko Čančars no NBA čempiones Denveras "Nuggets" iedzīvojās savainojumos. Dončiča trauma nav nopietna un pasaules kausā viņš spēlēs, kamēr Čančars iedzīvojās krustenisko saišu plīsumā un Pasaules kausa finālturnīrs viņām ies secen.

Slovēnijas izlasei pirms Pasaules kausa finālturnīra atlicis viens pārbaudes mačs - 19.augustā Tokijā pret Japānas valstsvienību.

Līdzšinējās sešās pārbaudes spēlēs slovēņi izcīnīja divas uzvaras (ar 75:73 pret Ķīnu un 104:100 pret Melnkalni), kā arī piedzīvoja četrus zaudējumus - 91:98 un 77:88 pret Grieķiju, kā arī 79:99 pret Spāniju un 62:92 pret ASV.

Valstsvienības galvenais treneris Aleksandrs Sekuličs kā pēdējos pirmdien no paplašinātā sastāva atskaitīja Džordanu Morganu un Aljažu Kuncu, atstājot 12 spēlētājus.

2023.gada FIBA Pasaules kausa izcīņas finālturnīrā slovēņi būs F apakšgrupā un mērosies spēkiem ar Venecuēlu (26. augustā), Gruziju (28. augustā) un Kaboverdi (30. augustā).

Slovēnijas vīriešu basketbola izlases sastāvs dalībai 2023.gada Pasaules kausa finālturnīram:

Jaka Blažičs (Stambulas "Bahčešehir Koleji", Turcija), Jakobs Čebašeks (Konstancas CSM, Rumānija), Žiga Dimecs (Nisinomijas "Storks", Japāna), Zorans Dragičs (Ļubļanas "Cedevita Olimpija"), Luka Dončičs (Dalasas "Mavericks", NBA), Gregors Glass ("Mornar Bar", Melnkalne), Gregors Hrovats (Dižonas JDA, Francija), Aleksejs Nikoličs (Brešas "Germani", Itālija), Bine Prepeličs (Šarlruā "Spirou", Beļģija), Klemens Prepeličs ("Valencia", Spānija), Žiga Samars (Berlīnes "Alba", Vācija), Maiks Tobijs ("Barcelona", Spānija).

Seko līdzi basketbola Pasaules kausa aktualitātēm kopā ar TVNET, kas turnīra gaitā ziņos no notikuma vietas Indonēzijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu