VIDEO un AUDIO Latvijas basketbola plaša profila speciālists Gražulis – par gatavošanos PK, dzīvi Itālijā un mītiem

Čempionu brokastis #62
TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp

TVNET GRUPAS raidieraksta "Čempionu brokastis" jaunākajā sērijā turpinām basketbola tematiku. Šoreiz studijā viesojas Latvijas izlases spēlētājs Andrejs Gražulis, lai aprunātos par iedzīvošanos Itālijā, valstsvienības gatavošanos Pasaules kausa izcīņai un "meliem".

Sarunas ievadā aprunājāmies par basketbolista iedzīvošanos Itālijā. Viņš gan norāda, ka tik daudz būtisku atšķirību starp dzīvi Latvijā un Itālijas ziemeļos nemaz neesot. 

Gražulis Itālijā uzturējās arī laikā, kad tur bija vislielākais Covid-19 uzliesmojums. Viņš atzīst, ka "nebija nemaz tik traki".

"Sākumā tur "spokojās". Brauca, mazgāja ielas. Teica, ka nedrīkst iet ārā. Mēs tāpat gājām. Gājām ārā, līdz policija atnāca un teica, lai ejam mājās. Bet tad mēs braukājām pa tādiem lauku ceļiem, kur viņi neskatījās," sacīja basketbolists.

Turpinājumā aprunājāmies arī par Itālijas basketbola līmeni. Itālijas nodokļu sistēmas dēļ šajā valstī var gadīties, ka leģionāra maize saldāka varot sanākt pat otrajā līgā.

Pagrimumu pēc 2008. gada finansiālās krīzes piedzīvojusi arī Itālijas augstākā līga, tomēr tagad tā jau atkal esot līmenī. Kā kādreizējās virsotnēs atgriezt Latvijas klubu basketbolu?

"Naudu vajag. Brauc jau prom visi. Vajag naudu, lai noturētu arī to vietējo," saka Gražulis, piebilstot, ka vidi pamainīt ir nepieciešams, pat ja paša dzimtenes klubā viss ir vislabākajā kārtībā.

Pieskārāmies arī Gražuļa gaitām pirms basketbola. Viņš ar basketbolu sāka nodarboties vien 16 gadu vecumā. Tāpat runājām arī par viņa auguma parametriem. Šeit Gražulis nekavējoties kliedēja runas par meliem - gan sava roku vērsuma, gan auguma sakarā.

Apspriedām arī šā brīža vienu no aktuālākajiem tematiem Latvijas izlases sakarā - savainojumus. Gražulis smejoties teic, ka ir "uzbūvēts kā taisnstūris", tāpēc traumas viņu šajā ciklā neesot skārušas.

"Visi trenējas, nekāda vaina," noteic Gražulis.

Sarunas noslēdzošajā daļā aprunājāmies arī par pārbaudes spēlēm, neseno maču pret Dominikānas Republiku, un kāpēc arī šāds, salīdzinoši neveiksmīgs mačs ir nepieciešams.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu