Detroitas "Red Wings" no "Canadiens" iemaina aizsargu Petriju

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hoekeja līgas (NHL) vienība Detroitas "Red Wings" otrdien maiņas darījumā no Monreālas "Canadiens" ieguva pieredzējušo aizsargu Džefu Petriju, vēsta līga.

35 gadus vecais Petrijs šovasar jau bija iesaistīts maiņas darījumā, kura rezultātā no Pitsburgas "Penguins" pārcēlās uz "Canadiens", bet trīs komandu darījumā līgas rezultatīvākais aizsargs Ēriks Kārlsons no Sanhosē "Sharks" pārcēlās uz "Penguins".

Apmaiņā pret Petriju "Canadiens" ieguva 24 gadus veco zviedru aizsargu Gustavu Lindstrēmu un ceturtās kārtas drafta izvēli 2025. gadā.

Petrijs pagājušajā sezonā "Penguins" rindās 61 mačā izcēlās ar 31 (5+26) punktiem, bet pirms tam nepilnas astoņas sezonas aizvadīja "Canadiens" un gandrīz piecas sezonas Edmontonas "Oilers". Karjeras laikā aizsargs NHL aizvadījis 864 spēles un ticis pie 353 (92+261) punktiem, bet Stenlija kausa izcīņā Petrijam 48 mači un 13 (5+8) punkti.

Ar ASV izlasi Petrijs 2013. gadā izcīnīja pasaules čempionāta bronzas godalgas.

"Canadiens" turpinās maksāt pusi no Petrija 6,25 miljonus ASV dolāru (5,72 miljoni eiro) lielās algas gadā nākamās divas sezonas.

Tikmēr Lindstrēms pagājušajā sezonā "Red Wings" kreklā laukumā devās 36 spēlēs un tika pie septiņiem (1+6) punktiem un negatīva lietderības koeficienta -16.

Zviedru 2017. gadā ar kopējo 38. numuru otrajā kartā draftēja tieši "Red Wings" un četru sezonu laikā aizsargs NHL aizvadījis 128 spēles, kurās sakrājis 25 (2+23) punktus un negatīvu lietderības koeficientu -33. Stenlija kausa izcīņā Lindstrēms vēl nav spēlējis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu