"Celtics" nāk klajā ar paziņojumu saistībā ar Porziņģa veselības stāvokli

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis
Kristaps Porziņģis Foto: Evija Trifanova/LETA

Kristapa Porziņģa pārstāvētā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Bostonas "Celtics" nākusi klajā ar paziņojumu saistībā ar Latvijas garā gala spēlētāja veselības stāvokli.

Otrdien vakarā Porziņģis savos sociālajos tīklos apstiprināja, ka līdz Pasaules kausa izcīņas finālturnīra sākumam savainojuma dēļ nespēs izveseļoties, tādēļ turnīrs viņam jāizlaiž. 

"Pēc vairāku nedēļu atlabšanas procesa un atkārtota MRI izmeklējuma, vēl joprojām pēdas plantārais fascīts man neļauj atrasties uz laukuma pilnā gatavībā.

Šis kopīgais lēmums ir pieņemts gan no valstsvienības medicīniskā personāla un treneru korpusa, gan "Celtics" komandas - ar padomu un viedokli, ka šobrīd ir nepieciešams turpināt atveseļošanās procesu," pauda Porziņģis. 

Tikmēr "Celtics" savā "X" kontā paziņojusi, ka Porziņģa rehabilitācijas process ilgs četras līdz sešas nedēļas un uz kluba treniņnometnes sākumu viņš būs vesels.

Pirmo pārbaudes spēli, gatavojoties NBA jaunajai sezonai, Bostona aizvadīs 8. oktobrī pret Filadelfijas "76ers". 

Jūnijā Porziņģis trīs komandu maiņas darījumā nonāca "Celtics" rindās un spēlēs vienībā, kas ir viena no titula pretendentēm. Pēc tam basketbolists ar Bostonas vienību vienojās par līgumu uz vēl divām sezonām līdz 2026. gadam par aptuveni 60 miljoniem ASV dolāru.

Iepriekšējā NBA sezonā Porziņģis 65 spēlēs vidēji mačā guva 23,2 punktus, kas ir viņa sezonas rekords, izcīnīja 8,4 atlēkušās bumbas un bloķēja 1,5 metienus. Pirms Vašingtonas "Wizards" latvietis pārstāvēja arī Dalasas "Mavericks" un Ņujorkas "Knicks" komandas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu